HubiiDubii
New member
Ja mam na stanie obydwa modele dekoderów HD ze stajni cyfry tzn. model z dyskiem i bez. pracują na jednej antenie 60cm i podwójnym konwerterze, ten bez dysku jest włączony nonstop czy się ogląda czy nie tak dla wygody i z lenistwa, pracuje non problemo, podobnie rzecz się miała do tego z dyskiem i temu nie dość że wiecznie było gorąco i się wietrzył robiąc hałas to czasem powiedzmy raz no moze dwa razy w miesiącu zdarzał się jakiś mały zgrzyt, lub opieszałośc w zmianie kanałów czy też wyświetlenie info o filmie, ale od kiedy po skońzeniu oglądania cyfry dekoder zostaję wyłączony i pali się jedynie czerwona dioda nie zaobserwowałem ani jednego zgrzytu z jego strony, minusem tego jest dlugi czas oczekwiania na ponowny rozruch mimo że dekoder załancza sie jako pierwszy potem amplituner a dopiero na samym końcu telewizor ale coś za coć, patrzać na cyfrowy polsat (przez chcwile miałem od kolegi dla porównania) to odechciało mi się patrzenia w tej jakości obraz co do Nki się nie wypowiadam bo niewidziałem, póki co jakość na gorszych kanałach poprawia u mnie scaler w amplitunerze i to całkiem nieźle mu idzie wieć zawsze jest jakaś nadzieja na to że będzie lepiej :]