J
Judash
Guest
karoo napisał:Dzięki za porady!!!
Czyli aby oglądać tv należy kupić samą antenę(jedna satelita) czy należy dokupic multiblock?
Zeby ogladac Hotbird i Astre musisz kupic konwenter monoblok i czasze 80-100cm
karoo napisał:Dzięki za porady!!!
Czyli aby oglądać tv należy kupić samą antenę(jedna satelita) czy należy dokupic multiblock?
karoo napisał:A ta antena ma konwerter czy trzeba dokupić(aby działąłą CYFRA+ i HD)?http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=20&id=522
karoo napisał:A jeśli chodzi o konwertery to czy każdy model prawidłowo współpracuje z Cyfrą+( i canal + HD)?
Jekie konwertery polelacie do 100 zł? ( czy lepiej kupić samą antenę a konwerter wziąść z anteny CYFRA +)
Triax jest b.dobrym konwerterem - zwłaszcza do HD - w przystępnej ceniekaroo napisał:A jeśli chodzi o konwertery to czy każdy model prawidłowo współpracuje z Cyfrą+( i canal + HD)?
Jekie konwertery polelacie do 100 zł? ( czy lepiej kupić samą antenę a konwerter wziąść z anteny CYFRA +)
Pozdrawiam!!!
karoo przecież masz tu wszystko podane na tacy. Pełne zestawy antena + monoblocki , ewentualnie konwentery single. Reszta należy to Ciebie. Na wszystkim tym obejrzysz C+HD. Zestaw od C+ to minimum. W czasie deszczu lub śnieżycy możesz miec zaniki sygnału. Jak chcesz coś lepszego i pewniejszego to zakup to co podajemy CI powyżej. Analiza > Decyzja > Montaż > Ogladaniekaroo napisał:Jeśli posiadam antenę CYFRA+ (do oglądania kanałów bez HD)to czy warto dokupić samą antenę bez konwertera np 85 cm aby oglądać HD(Canal+ HD itd.)
Konwerter CYFRY jest dobry do HD czy lepiej kupić inny?
Pozdrawiam!!!
Nie wiem, ile lat ma Twój osprzęt antenowy, ale jeśli już kupujesz nową antenę to warto dołożyć 20-30 zł za nowy konwerter. Jeśli jeszcze zechcesz oprócz cyfry oglądać astrę to będziesz potrzebował drugi konwerter + przełacznik diseq lub monoblock z wbudowanym diseq.karoo napisał:Jeśli posiadam antenę CYFRA+ (do oglądania kanałów bez HD)to czy warto dokupić samą antenę bez konwertera np 85 cm aby oglądać HD(Canal+ HD itd.)
Konwerter CYFRY jest dobry do HD czy lepiej kupić inny?
Pozdrawiam!!!
To nie ja potrzebuję monobloka, jeśli chodzi o ścisłość. To była podpowiedź dla @karoo.gregoo8 napisał:Nie wiem, ile lat ma Twój osprzęt antenowy, ale jeśli już kupujesz nową antenę to warto dołożyć 20-30 zł za nowy konwerter. Jeśli jeszcze zechcesz oprócz cyfry oglądać astrę to będziesz potrzebował drugi konwerter + przełacznik diseq lub monoblock z wbudowanym diseq.
dlaczego potrzebujesz monoblock z wbudowanym diseq?
przecierz philipsy hd mają diseq z tego co wyczytałem na forum. Albo coś zle zrozumiałem. Planuje czasowo wziąsc ten box. Jak to właściwie jest? wystarczy monoblock czy potrzebuje kupic jeszcze przełącznik?
Aha, może ktoś sie orientuje czy antena 80cm monoblock jest jest odpowiednia do odbioru cyfry hd z uk?
karoo napisał:A czy taki konwerter jest również dobry do odbioru Hd( tylko Canal+ FILM , Sport HDi NG HD) ? Konwerter GI-201 Platinum X http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=23&id=656
Może znacie lepsze konwertery single( które działają z HD)
Pozdro!!!