maszek napisał:powinieneś mieć go na kanale 17 (kanał 18 to HD)
http://www.cyfraplus.pl/cyfraplus_sat_na-dekoderze.html
To, ze powinien byc na 17 to wiem ,problem w tym, ze go nie ma. Nie pojawia sie nawet jak uruchomie wyszukiwanie
maszek napisał:powinieneś mieć go na kanale 17 (kanał 18 to HD)
http://www.cyfraplus.pl/cyfraplus_sat_na-dekoderze.html
maszek napisał:pozostaje więc tylko kanał 18 .
na Humaxie 2000 odbieram oba.
olekp napisał:i za 2 tygodnie będziesz miał pelne EPG dla Cyfry i Polsatu
poczytaj newsa z przed godzinki na www.satkurier.pl:blagam:
mustang napisał:Kurcze ponad 1000 pln za dekoder, degrengolada pomecze sie na moi philipsie za 300
lidl napisał:- Brak obsługi wielu satelitów nie mówiąc o antenie z obrotem.
A kidy ty widziales zebyc jeden operator umozliwaj korzystanie z uslug innego operatora (to tak jakby chciec miec Ere, Plusa i Orange na jednej karcie, i jednym telefonie kupionym za 1 zl od ktoregos z operatorów.lidl napisał:- Brak możliwości włożenia modułu na Polsat(a też odgrażają się z HD na koniec roku).
lidl napisał:Tych wad na Philipsie chyba jest sporo więcej. Ja go nie mam ale z opisów wynika że naprawdę sporo więcej.
- Choćby sztywna lista kanałów,
- Dużo gorsza jakość obrazu
- Canal + Sport tylko w wydaniu niby HD z usuniętym z listy kanałem w wersji SD
- Brak obsługi wielu satelitów nie mówiąc o antenie z obrotem
- Brak możliwości włożenia modułu na Polsat(a też odgrażają się z HD na koniec roku)
- Wymiany oprogramowania przez cyfrę czy chcesz czy nie
Na tym forum jest tego jeszcze ze 3 razy więcej, ale do wszystkiego można się przyzwyczajić.
Myślę że jest to po prostu najtańsza opcja ale na pewnonie najlepsza.
Zresztą jak się zdecydujesz na Polsat i Cyfrę to warto to mieć w jednym pudle. A tak kupisz jedną skrzynię od Cyfry drugą od Polsatu i wtedy już tanio nie będzie i w dodatku9 i 10 pilot w domu do szukania.
a to akurat jest możliwegregorp napisał:to tak jakby chciec miec Ere, Plusa i Orange na jednej karcie, i jednym telefonie kupionym za 1 zl od ktoregos z operatorów.
to prawda że wystarczy trochę ale dobrych kanałów, może nie 15 ale zaryzykowal bym że 40 z czego często pooglądamy 10-15,mustang napisał:lidl za duzo prospektow poczytales , nie jest sztuka miec na tv 1000 programow, bo i tak w porywach bedziesz ogladac 10-15, po kiego grzyba mi skandynawskie programy, gdzie bulgocza tak ze niczego nie zrozumiesz, mnie wystarcza polskie i angielskie i jest ok, a teraz i tak mam za duzo arabusow i roznej innej masci ludzikow w klikuset programach co do niczego nie sluzy. Liczy sie jakosc, a nie ilosc, a w tej philips zle sie nie prezentuje
fx25 napisał:a to akurat jest możliwe
Chyba mylimy tu "wspieranie konkurencji" z prostym monopolistycznym zwalczaniem możliwości technicznych dostępu do innych nadawców. To są dwie różne rzeczy dawać fory konkurencji i uniemożliwiać odbiór kanałów konkurencji na swoim sprzęcie. Sami się wkorzamy na monopol Microsoftu jak blokuje rozwiązania alternatywne a tu nagle takie zrozumienie dla praktyk monopolistycznych???opcorn:Gratuluję obiektywizmu.gregorp napisał:nie mzna spodziewać się żeby jedna firma wspierałą konkurencję