No to jestem po upgradzie.
generalnie kicha jak była to jest.
Dalej przy każdym przełączeniu kanału na tunerze sat słysze w głośnikach pyknięcie. Znaczy nic w tej materii nie naprawili.
CO więcej - z menu sorround nie mogę teraz wybrać Dolby PLII. Są nieaktywne - aktywny jest tylko tryb Logic 7. Utopia....
Nie dość że z mojego punktu widzenia nie ma żadnej poprawy to jeszcze nie mogę teraz włączyć tego trybu. Jak myślicie - czy mogę reklamować mojego AVR w związku z tym pykaniem przy przełączaniu kanałów? Kupiłem go 1,5 miecha temu, czekałem na upgrade firmware żeby ta irytujące pykanie zniknęło, firmware nowy zapodany a pyka jak pykało. Już chyba nie będę czekał na nowy firmware bo najwyraźniej to chyba jest nie do rozwiązania w nowym oprogramowaniu tylko to jest błąd hardware'owy.
Najlepsze jest to że jak w Sourround Mode wybiorę Auto Select to na każdym kanale ( z sat - poza tymi co nadają w dolby digital) mam ciszę a na wyświetlaczu pojawia się 0/0/.0 . Sygnał idzie tylko na subwoofer i lekko buczy z subwoofera. W głośnikach cisza. Na poprzednim firmaware miałem napisane 48khz PCM i grało w stereo.
Nie usunęli również tego dziwne efektu że jak przełączę kanał na satelicie to obraz leci a dziwek wskakuje po ok. 2s.. Jak podłącze SAT po hdmi bezpośrednio do tunera to mam obraz w tym samym czasie co dźwięk. Liczyłem na to że nowy firmware cos tutaj naprawi ale niestety nic nie naprawił.
Jak już napisałem wg. mnie jest gorzej niż było. Czekam na Wasze spostrzeżenia.
Kolejny BUG: dziwne ale oglądam teraz Polsat Sport Extra (F1). H/K ustawił się w trybiem Logic7 Movie (oczywiście nie mogę tego zmienić). Teraz ciekawostka - gra tylko centralny i sub, po chwili przełącza się na Fronty (prawy i lewy), gra tak, po chwili znowu przełącza się na centralny i tak co kilkanaście sekund. Już mi ręce opadają
Co ciekawe na wyświetlaczu mam wszystkie pięć kwadracików oznaczających podłączone głośniki ale w żadnym nie ma literki w środku czyli tak jakby cisza była.
Powoli dochodzę do wniosku żeby spowrotem wgrać stary firmware....czy to w ogóle możliwe?
Pozdrawiam