witam wszystkich,
mi się wydawało, że mam duże doświadczenie i nabrałem się na zakup HK355. .
Po dwóch dniach wysłałem go do serwisu, bo nie mogłem znieść szumu zasilacza. W/g mojej wiedzy i doświadczenia nie jest to problem z wentylatorem, a całym blokiem zasilacza który jeszcze przed włączeneim wentylatorów wydaje dziwne impulsowe dźwięki (niestety każdy model - sprawdziłem to w sklepach). Odebrałem z serwisu sprzęt bez żadnej poprawy. Co do grzania się tego sprzętu to dziwię się, że projektowany w tak mega gorącym klimacie ma w sobie taki mały radiator wspomagany przez wentylatory. Moim zdaniem to nie najlepsze rozwiązanie o czym świadczą liczne posty. Można było tak jak to robią inni zastosować większy radiator, dzięki czemu wentylatory włączałyby się po dobrym rozgrzaniu sprzętu. Tymczasem on już od poziomu pojedynczych watów zaczyna zachowywać się jak piekarnik i włączać najpierw przedziwne skwierczenie a potem wentylację....
Co do upgradu, to czekałem podobnie jak wszyscy na ten cud i niestety jest chyba gorzej niż było. Nie można wierzyć w to, że oprogramowanie poprawi pracę zasilacza, ale przynajmniej wyeliminuje niedociągnięcia jittera, złe przełączanie między źródłami analogowymi a HDMI, połykanie początkowych fragmentów utworów, losowe zamrażanie obrazu itd.
Po zmianie softu zaobserwowałem jednak szereg dodatkowych mankamentów
- mnóstwo "pyknięć" w głośnikach których wcześniej nie było np. podczas przerzucania ścieżek DVD/CD, wyłączania wzmacniacza
- nieprawidłową pracę dekoderów np. odsłuchu z radia w systemie Logic 7, w którym głośniki wariują emitując raz po raz efekty z różną głośnością
- gorzej wchodzi menu, czasami jest to niemożliwe i trzeba kilka razy wciskać menu AVR.
Mam wrażenie, że poprawiono kalibrację z mikrofonu, który wydaję mi się lepiej teraz dostraja kolumny i poza tym można to wyłączyć w obrębie każdego źródła
.
czekam na kolejną aktualizację....
Może Amerykanie zrobią ze swojego CHEVROLETA po kilku aktualizacjach Hondę.....he....he...
pozdr.
Matador