Dali Zensor 7/1/vokal set 5.0 ale jaki Amplituner AV???

To że przewody do kolumn są i gorsze i lepsze to już wiem. Miałem stare przewody jakieś typu cca-ofc. Kupiłem prolinki cu-ofc, i....i test zrobiłem. Pokazałem żonie jak podłączyć je a ja na kanapie oczy miałem zamknięte i czekałem na test nie wiedząc który gra pierwszy. Różnica ogromna.
Teraz mam pytanie o przewody 2rca-2rca (wzm-amp av) potrzebuje nie dużo do 1m max. Czy lepiej samemu zrobić czy już gotowce kupić, jeśli gotowce to jakie polecacie???

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Gotowce, będziesz miał pewność, że styki są wykonane poprawnie.
Najlepiej coś używanego i firmowego (będzie taniej i dobrze).
Wszystko zależy od budżetu.

Edit: Widzę, że napisałeś również na priv, a tym samym momencie odpisywałem Ci tu ; )

Gotowce, będziesz miał pewność, że styki są wykonane poprawnie.
Najlepiej coś używanego i firmowego (będzie taniej i dobrze).
Wszystko zależy od budżetu.

hmmm....no właśnie nie wiem jaki budżet....czy do max 100zł to nie za dużo jak na przewód od 1m, ja wiem i są po 500zł a nawet 1000zł ale aż tak na muzyce się nie znam :)
Naprawdę nie wiem bo pierwszy raz mam taką zagadkę, sorry za głupie pytanie ale czy wtyk RCA to jest to samo co CHINCH. Do subów niby używa się RCA a do łączenia "klocków" CHINCH ale czy to nie jest to samo, bynajmniej bardzo podobnie wyglądają.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Czincz" to nazwa potoczna, ja jej używam od najmłodszych lat.
Podobnie jest z motorem, a nie jakimś motocyklem.

Ja myślę, że jak nie masz hopsia na punkcie kabli, to jak kupisz coś do 100zł, to będzie ok.

drosophilia

Active member
Bez reklam

ja mam wlasnie ten najtanszy z ostatniego linka za 21.90 i jest ok.
Pewnie wiekszosc poleci melodike ale to juz prawie 100 zl wiecej...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ew. Ixos 104, widzę, że jest na alle. Miałem i mogę polecić ma też Krzysiek1980 i również chwalił, ktoś tam jeszcze też posiadał.
Część mam też podłączone na Alphardzie (kilkadziesiąt zł), fronty na QED, ale to już kilka stówek.

Dla mnie takie polecenie i tak nie wiele warte. Raz, że trzeba potestować na konkretnym systemie, dwa nie każdy usłyszy jakiekolwiek różnice (w tym zakresie cenowym).
Jak należysz do tej grupy, a ktoś Ci poleci i nie usłyszysz różnicy, to z automatu naraża Cię na zbędne koszta, a te zawsze można spożytkować inaczej.

Ostatnia edycja:
Masz rację...tylko widzisz kiedyś używałem "no name" chinch i dziś je wygrzebałem z szafy i hmmm...w palcach mi się rozpadło.
Faktucznie są 104 i Alphafdy to to samo co DaVinci???

I ja też na fronty szukam bo nowa zabawka jedzie do mnie ;)

Ostatnia edycja:
Szukam generalnie 2 par. Pierwsze przewody będą połączone do wzmacniacza od amp av (pre out/mai in i wzmacniacz ma napędzać frontowe kolumny) a druga para od blu-ray będzie, i chyba uda mi się połączyć to razem. Blu-ray do filmów przez hdmi do amp av ale muzyka to chcę bezpośrednio do wzmacniacza połączyć.
Na dzień dzisiejszy jedzie już Denon PMA1510AE, Blu-ray to będzie Denon 3313UD.
Wiecie do czego służy wej/wyj w blu-ray DENON LINK HD???
Da się tak to połączyć wogóle że hdmi i chcinche???

Hehe a do filmów w UHD Ps4 pro będzie ale to już w przyszłym roku.

Rafal7

Banned
To służy do przesyłania dźwięku.
Tam idzie sygnał cyfrowy i wątpię aby była jakaś różnica między hdmi a tym wymysłem.
Teraz do tego jest kabel cinch a wcześniej był kabel sieciowy.

Rafal7

Banned
Tam jest mniejszy jitter niż w innych połączeniach cyfrowych ale czy da się wychwycić to wątpię, pewno tylko w laboratorium na wykresach.

Do góry