Dali Zensor 7/1/vokal set 5.0 ale jaki Amplituner AV???

Tam jest mniejszy jitter niż w innych połączeniach cyfrowych ale czy da się wychwycić to wątpię, pewno tylko w laboratorium na wykresach.
No dobra czyli generalnie to jest coś jak optyk. Przesyła audio ale tylko do sprzętów przystosowanych do tego czyli Denon. To co jest lepsze, sygnał cyfrowy czy sygnał analogowy chodzi o przesył audio?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Rafal7

Banned
Jeżeli chodzi o przesył to najlepszy jest kabel optyczny, ma najmniejsze straty jeżeli chodzi o kilometry kabli.
Według pomiarow najmniejszy jitter ma połączenie coaxialne.
największe możliwości techniczne ma Hdmi.

Jeżeli chodzi o przesył to najlepszy jest kabel optyczny, ma najmniejsze straty jeżeli chodzi o kilometry kabli.
Według pomiarow najmniejszy jitter ma kabel ma połączenie coaxialne.
największe możliwości techniczne ma Hdmi.
No dobra ale mi chodzi o połączenie wzmacniacz z cd czy blu-ray i o samo audio chodzi, czyli jakieś 0.5-1m przewodu. Nie każdy wzm czy cd ma optyczne ale teoretycznie jest wzmacniacz który ma Denon HD link i jest oraz rca i jest Cd odtwarzacz to jak najlepiej połączyć cyfrowo czy analogowo???
Ja sobie wymyśliłem że mój blu-ray 3313ud będzie mi służył i do audio i do video. Czyli audio rca do wzmacniacza abym mógł muzyki z cd posłuchać a jak będę chciał film to już przez hdmi.
Teraz te rca przewody.
Jedne to zwykłe przewody z milionem żył cu a drugie to takie jak te antenowe i je się zazwyczaj do subów wykorzystuje.
To które lepiej użyć???
Pytam się bo mój stary chinch rozpadł się mi w rękach i teraz wole kupić coś lepszego niż jakiś "no name" który za 5lat też się rozpadnie.

Tak na szybko teścik nowego klocka ;)
Denon PMA-1510AE
03e172ad7d07684b0699bda56bc0e22d.jpg

Myślałem, że będzie większy ale nie jest źle, że tak powiem akurat ;)
16a6aee0dd5de9e3e6112aa5189a8dbc.jpg

Jakieś przewody na szybko rca-rca podłączyłem "EAGLE Cable"
Teraz pytanie:
Połączyłem "pre out" amp do "p.direc" wzm
i rozumiem, iż na nowo muszę kalibracji użyć, czy dodatkowo muszę coś zmieniać w ustawieniach końcówek wzmacniacza w amp av, teraz mam wszystkie na "Main ZONE" system 7.1 oraz czy podczas kalibracji mam "volume" wzm jakoś ustawić np.godz12 czy nie obchodzi mnie to gdy mam "p.direc"

I stało się....
Denon avr-x3200w Dali Zensor1/vokal/Zensor1 trafił w inne ręce.
Mi został Denon PMA-1510AE Dali Zensor1 i Dali Sub E-12F. Mam połączone to w 2.1 i....i o dziwo fajnie to gra.
bba9b0887cad024cf0e7619f2c603626.jpg

Teraz mam mieszane uczucia bo co do Denona 3200w to chcę 4200w lub wyższy po okazji to co do kolumn już sam nie wiem. Słuchając muzyki czyli Zensory1 z subem E12F bardzo fajna scena mi się robi, mógłbym nawet powiedzieć lepiej TROCHĘ niż przy 2.0 z Zensor7.
W kinie podejrzewam, iż lepiej by było mieć same małe kolumny bo sub nadrabia wszytko.
Wiem że film nie oddaje dźwięku i że YT ale takie porównanie mam Zensor7 vs Zensor1 i Sub E12F.
Denon & Dali: http://www.youtube.com/playlist?list=PLhfVzSoUCWgDxale5-wpqHtODr5d1V12d
Teraz mam trochę czasu na przemyślenia co dalej ;)

piechu

Member
Bez reklam
W ubiegłym tygodniu jechałem do gościa po PM7003, a że kolumny ze swojego zestawu sprzedał wcześniej to zabrałem swoje Z1 żeby podpiąć pod ten wzmacniacz i sprawdzić czy wszystko działa. Sprzedający był bardzo zdziwiony jak takie maleństwa potrafią zagrać :) Aczkolwiek ja uważam, że na taki metraż jak Twój Z1 są za małe, nawet wspomagane subem - swoją drogą do stereo wywaliłbym tego suba i zmienił na coś w zamkniętej konstrukcji. A jeśli jesteś takim wielkim fanem Zensorów to może zamiast Z1 wrzucić na front Z3 i do tego sub np. Rel?

Ostatnia edycja:
Nie nie nie sub zostaje bo bardzo dobrze gra a w stereo nie idę. Z3 odpadają. Jestem zdziwiony po prostu jak to gra na plus. Kiedyś się dziwiłem jak można samych monitorów używać do muzyki 2.0 a teraz już wiem. Zaleta małych kolumn jest taka że są bardziej ustawne niż podłogowe. Teraz mam fajny efekt sceny. Dźwięk jak to określić jest spójny i jak jestem przed Tv to mam wrażenie jakby za niego dźwięk rozchodzi i kieruje się ku mnie. Myślałem że sub zdominował wszystko ale korekty i wszystko współgra.
Mam czas bo teraz wiem na czym stoję. Może w ogóle z Dali zrezygnuje hehe ;)

lobos

New member
Bez reklam
No i ładnie. Ktoś na pewno będzie się cieszył z Zensorów a Ty możesz się rozwijać ;-)
Standów się nie pozbywaj, bo mogą się jeszcze przydać tym bardziej, że planujesz rozbudowę kina.
Z niedrogich kolumn z dużą opcją wyboru masz Heco.
Sufitowe pod Atmos masz gotowe jak u Bipo ;-) Nawet instrukcję montażu masz :p
Są tanie jak na płaskie on-wall. Musisz posłuchać...
Myślałem, że podmienisz Zensor 7 na Opticon 6 i ampli na wyższy model a sufitowe pójdą Phantom od Dali i będzie komplet a tu Kolega coś kombinuje... ;-)

No i ładnie. Ktoś na pewno będzie się cieszył z Zensorów a Ty możesz się rozwijać ;-)
Standów się nie pozbywaj, bo mogą się jeszcze przydać tym bardziej, że planujesz rozbudowę kina.
Z niedrogich kolumn z dużą opcją wyboru masz Heco.
Sufitowe pod Atmos masz gotowe jak u Bipo ;-) Nawet instrukcję montażu masz :p
Są tanie jak na płaskie on-wall. Musisz posłuchać...
Myślałem, że podmienisz Zensor 7 na Opticon 6 i ampli na wyższy model a sufitowe pójdą Phantom od Dali i będzie komplet a tu Kolega coś kombinuje... ;-)
No początkowo to było założenie Z7 na O6 zamienić i 3200w na 4200w. Wyszło wczoraj jak wyszło i hmmm....cieszę się że ktoś będzie mieć fajne kino.
Standy zostają tymczasowo są na frontach. Aż się zdziwiłem że 2.1 system fajnie gra ale cóż się dziwić ;) Denon PMA1510AE daje radę świetnie a Dali Zensor1 w połączeniu z Sub Dali E12F robiącrobotę.
Docelowo ma być system 5.1.4 a to mi daje Denon AVR-X4xxxx wzwyż. Teraz tylko mi chodzi po głowie czy kolumny małe czy podłogowe na fronty dawać na plus jest to że są lepiej ustawne niż duże kolumny podłogowe.
Poczekam przemyśle zobaczę co i jak.

lobos

New member
Bez reklam
Pewnie, że tak.. nic na szybko ;-) Ja jak sprzedam to też na spokojnie...
Niejedne podstawkowe grają dużo lepiej niż spore podłogówki tak, że temat do przemyślenia i przede wszystkim odsłuchów :)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Pewnie Bali przejdzie na Heco :)

Najwiekszym atutem bedzie cena, idzie sporo zaoszczedzic w stosunku do zensorow. :)

Teraz tylko pojsc w uzywane celany 701/702 a souroundy tansze music style 200 i 200f na sufit

Do góry