Dali Zensor 7/1/vokal set 5.0 ale jaki Amplituner AV???

Pewnie Bali przejdzie na Heco :)

Najwiekszym atutem bedzie cena, idzie sporo zaoszczedzic w stosunku do zensorow. :)

Teraz tylko pojsc w uzywane celany 701/702 a souroundy tansze music style 200 i 200f na sufit
No nie do końca kwestia otwarta czy Heco Celan czy Opticon6 czy coś innego a jest parę typów. Lolo a ty chyba gdzieś nie daleko Gdyni mieszkasz coś mnie się tak o uszy odbiło i jakieś fronty fajne masz.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Henry

Active member
Bez reklam
Bravo Bali :)
Skoro masz na czym sluchać i nie masz ciśnienia, to teraz możesz zacząć na spokojnie odsłuchy i porównywanie różnych sprzętów.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Okolice bytowa, 64km od slupska. Jak chcesz posluchac dudnienia Heco to zapraszam... Tylko ostrzegam ze mam cholerne echo w salonie wiec akustyka lezy i kwiczy.

Bravo Bali :)
Skoro masz na czym sluchać i nie masz ciśnienia, to teraz możesz zacząć na spokojnie odsłuchy i porównywanie różnych sprzętów.
I tak nadal twierdzę iż Denon z Dali to super zestaw i każdemu go polecam....no mi niestety czegoś brakowało. Do kina idealne bez dwóch zdań ;)
Taaa te odsłuchy, żeby mi się jeszcze chciało hehe.
W ciemno to mam dwa typy Heco Celan lub Dali Opticon6. Bo tego słuchałem. Dali wygrywa wyglądem a Heco ceną wygrywają.....ale mam malutki mętlik na bani bo troszkę te Zensory1 namieszać zdążyły i takie delikatne wahania mam między podstawkowymi(monitory) a podłogowymi kolumnami.
Wiem że kino i muzyka równo odtwarzania jest u mnie w domu temu muszę to pogodzić. Wiem że do kina zestaw 5.0 idealny by był z samych monitorów ale czy do muzyki też???? Zensory1 faktycznie delikatnie za słabe są ale na razie mi to nie przeszkadza bo to tymczasowo, żona i tak mówi że ten zestaw napier.... ;)

Okolice bytowa, 64km od slupska. Jak chcesz posluchac dudnienia Heco to zapraszam... Tylko ostrzegam ze mam cholerne echo w salonie wiec akustyka lezy i kwiczy.
Nie rób scen hehe kórczę a coś mnie się pomyliło że masz Opticon8 hmmm...cholera teraz wie czemu.
Heco też mam tu w Słupsku odsłuch ale dziękuje za zaproszenie, kto wie może przybędzie Bali w odwiedziny i test ;)

Nie tłumacz się [emoji14]
Otwórz się na inne marki, jak będziesz miał możliwość, to słuchaj jak najwięcej ;)
Tak też chcę uczynić.
Uzbierać 30k założę temat, zaczną się wywody, eseje a temat umrze naturalnie tak jak ten co parę dni temu był....
Wiem co będzie na bank Denon a to temu bo Marantz ma "oko" a to i żonie się nie widzi, Onkyo Rz seria jest za duża i kańciasta innych marek nie biorę pod uwagę, pomimo że sprzęt ma cieszyć moje ucho to też musi cieszyć oko mojej żony bo samemu nie mieszkam i osobnego pokoju audio nie mam. Denon mam sprawdzone i mi to pasuje.
Kolumny muszą być czarne i w dodatku lakierowane minimum front, nie mogą być zbyt duże czyli Heco Music Style 1000 odpadają. Naprawdę nigdy nie zwracałem uwagi na monitory, zawsze myślałem że małe kolumny to dodatek do kina a tu niespodzianka okazuje się że nie do końca. Pierwsze co bym chciał sprawdzić to Kef R300, wizualnie podobają mi się ale ta cena pffff.
Jak toś ma jakieś pomysły to śmiało pisać...budżet nie ograniczony hehe (żart)
Tylko proszę pamiętać....Denon Denon i jeszczec raz Denon....są na bank lepsze sprzęty ale mnie po prostu raz że nie stać na nie a dwa nie chcę majątku wydawać.

Nie mam bladego pojęcia co widać w "bulaju" u Marantz. Nigdy się nad tym nawet nie zastanawiałem.
Jeśli zaś Heco Celan to fakt ładnie się prezentują...tylko ten brąz sorry nie w mym pokoju....hehe a mi mówili że fronty za blisko mam do stereo a tu to chyba nawet 2m nie ma a kominy grają.

No ale info masz też na TV wyraźnie wyświetlane, muza no cóż w stereo w wzmacniaczu to tylko volume zmieniam ;)
A co do Marantz, mi się podoba "cyklop" ale jak mówię sam nie jestem. Zielone światło na Denona i tylko Denona dostałem wiedz nie mówmy już o tym.
Skupmy się co może dobrze zagrać z Denonem jakie kolumny ( monitory lub podłogowe)

bl4ck

Active member
Bez reklam
Jakie TV chłopie TV to jest okupowane od południa do wieczora przez kobietę :D
Nie no wyświetlacz przydatny całą konfigurację mogę zrobić\zmienić widzę tryby audio, nazwy piosenek.

Nowa zabawka ;)
9f95039dcc01a26cf39123f4dd56e85f.jpg

37d07bca48e265ed1c94498766c3961d.jpg

I prezent do klocka
3a25e03c6620cd4dc9d71af6ead8a6b2.jpg

Byś zrobił swój wątek jak każdy porządny forumowicz :p
Ale że jak ;) toć to jest mój wątek.
Jak wszystkie zabawki będą to będzie nowy ;)
Ps.
Mam mały problem z czcionką przy odtwarzaniu filmów z usb.
Ma ktoś jakiś pomysł jak to zmienić, w opcjach mam na polskie nastawione ale strasznie to wygląda.
593b41f9bee4a4ba9aa9b7759612adfe.jpg

Reszta działa genialnie w 3313UD.

Do góry