bzyczenie G30 ,servis naprawił
Powiem krótko "mam słuch absolutny", jeżeli chodzi o różne odgłosy i gdy rok temu kupiłem G30 wszystko było ok. tylko cichutki szum wentylatora od około miesiąca po lewej stronie (nad gniazdami HDMI ...) pojawiło się bzyczenie (nie szum), przy moim słuchu nieznośne w godzinach nocnych, przy wyłączonym kinie i słuchaniu tylko dźwięku z TV, to samo bzyczenie było nawet na czarnym ekranie , jasność filmów nie miała wiele z tym wspólnego. Początkowo myślałem,że to ta przypadłość poruszana na forum "te typy tak mają" ale nie dawało mi to spokoju ,że było przecież ciszej, zgłosiłem więc problem do servisu - po 12 godzinach od zgłoszenia (brawa dla servisu na Śląsku) servisant od razu wiedział o co chodzi, rozkręcił tylną obudowę i odkręcił dwie płyty jakiś urządzeń z lewej strony, podkleił trochę taśmą scotscha i jest cisza, ponoć jedna z tych płyt (ta druga dlatego trzeba było pierwszą odkręcić) przy słabym dokręceniu wpada w rezonans i bzyczy, teraz mam ciszę tak jak na początku. Może moje doświadczenia komuś pomogą. Pozdrawiam.