Mam od pół roku HDS400E. Pierwsze miesiące dało się zauważyć na godzinę kilka przycięć(max.5). Nie denerwujące, żona ledwo je dostrzegała ale jestem wyczulony bardzo na takie sprawy. Przycięcia polegały na tym, że jakby kilka klatek było zamrażanych, może trwało to z 0,2-0,3 sek. Przedtawiciel CP mówił mi, że to nowy dekoder i prawdopodobnie soft będzie uaktualniany. Prawdopodobnie miał rację, bo było coraz lepiej a od miesiąca nie uraczyłem ani jednego przycięcia. Obraz od początku rewelacja. W HD to bajka. Miałem wcześniej HD w MM, było extra, ale w PC jest jeszcze lepiej. Obiektywna ocena, bo jednocześnie miałem przez miesiąc 2 platformy. Porównanie na Sport Extra HD i Eurosporcie HD przeprowadzałem. Dekoder bardzo szybko przełącza i reaguje, podobno najszybszy z dekoderów w CP.
Ma też poważny minus. Jak jest blisko TV to zakłóca pilota. Trzeba odsunąć minimum 30cm od TV i wszystko jest git. Niektórzy bawią się w sreberka i ekranowanie, ale nie mają chyba wyboru z racji umieszczenia dekodera.
Co do programowej oferty, to inne platformy do pięt nie dorastają CP. Ocena oczywiście subiektywna
Nie każdy jest jednocześnie fanem boksu,F1,siaty. Wszystko live i w HD(często nawet boks w HD). Piłka jednie przegywa z C+, ale i tak najważniejsze mecze europejskie są z poślizgiem na PC. Choć nie do końca, pamietacie EURO 2008? Wszysko w HD na CP
ale co tu gadać o gustach nie powinno się mówić.
Sygnał mam 70% i jakość 69%. Może tu przyczyna zwieszek u innych użytkowników?