Kolego/koleżanko Lasica (bo z postu nie zorientowałem się co do płci
). Jest mi niezmiernie przykro, że jestem zadowolony z Polsatu, ku Twojej rozpaczy. A co gorsza, z Polsatem z racji zawodowych nie mam chociażby najmniejszych związków. Zresztą chociażby w tym wątku (i na forum satkuriera) są moje posty, w których wcześniej wieszałem wcześniej psy na Polsat za olewanie mnie podczas walki o kanały HD, czy też za makabryczne cięcie kanałów HD na wcześniejszych softach. Nawet w poście który cytujesz napisałem, że EPG działa słabo, więc nie jestem w 100% zadowolony. Do tego mogę dodać beznadziejną infolinię z totalnymi laikami i olewusami, słabą ofertę dekoderów z gównianymi Echostarami z zaprogramowaną listą polsatowską, tnący się pilot, brak możliwości przełożenia terminu płatności, dość drogie (acz sympatyczne) VOD i pewnie jak bym pomyślał to jeszcze coś bym miał do zarzucenia. Ale w sumie są to rzeczy mało istotne, które nie zmieniają mojego zdania, że oferta CP bardzo mi odpowiada.
Nie mam żadnego interesu, aby Was kitować, że kanały HD mi się tną, skoro tak nie jest. Jedyne co się potrafi bardzo rzadko zdarzyć, to lekkie "przykosteczkowanie"- zaobserwowałem je tylko na EurosporcieHD, Polsacie SportHD Polsacie HD. Poza tym wszystko idealnie.
Z niedziałającym w moim Samsungu pilotem radzę sobie bezproblemowo. Nie wiem jak to z nim jest, ale czasami jakby się "zawiesił" i na nic nie reaguje. Wtedy wystarczy na chwilkę wyjąć baterie i wszytko wraca do normy.
Kolego pc4150. Nie jestem byle frajerzyną, który idzie do sklepu i łyka wszystko co mu wcisną. Wybór Polsatu naprawdę nie był przypadkowy, bo rozwalałem na czynniki pierwsze oferty wszystkich platform pod kątem przydatności akurat dla mnie, a nie dla Ciebie. I dla mnie oferta CP jest najlepsza, bo za umiarkowane pieniądze najbardziej uniwersalna. W "głębokim poważaniu" mam Twój dekoder PVR, bo swoją drogą nie mam za bardzo czasu na oglądanie bieżących programów, a gdzie jeszcze znaleźć czas na oglądanie zgranych audycji. Zachodnie i polskie ligi zupełnie mnie nie interesują. Fanatykiem najnowszych filmów nie jestem, więc nie potrzebuję super-nowości filmowych. Na jedno moje słowo znajomi przyniosą mi kilkadziesiąt najnowszych pozycji filmowych (nierzadko w dobrym mkv), ale i tak nie znajdę czasu i chęci na ich obejrzenie, a tylko dyski mam tym shitem darmo pozapychane. Wystarczy mi to, jak na jakiś czas w wolnej chwili obejrzę jakąś premierę na HBOHD czy FilmboxieHD, a zawsze znajdzie się tam ciekawy film, którego nie oglądałem. Do tego klasyka na TCM i nic więcej mi nie potrzeba.
Dla mnie dużo ważniejsze jest obejrzenie wszystkich transmisji z F1 łącznie z treningami, dobrej siatkówki czy boksu. A tego poza Polsatem niemalże nie uświadczysz. Nawet w Twoim wypasionym C+ z (!)dekoderem PACE PVR (!).
That's it. Kolejne sugestie co do wyższości platform polecam przenieść na właściwy ku temu wątek. Macie tam spore pole do popisu, bo np. kolega mat74 zapewne nie da Wam spokoju indoktrynując wyższością n-ki nad innymi platformami.