kiloan napisał:Ja u siebie zamontowałem ostatnio konwerter Inverto Black Ultra single, i choć drogi to naprawdę go polecam. Sygnał blisko 100% ( w zalezności od kanału), dodatkowo obraz wyraźnie lepszy na gorszych kanałach (TVP1, TVP Info), a ostatnio na PolsatHD mecz LM to już miodzio
Hmm.... Zastanawiam się jak to możliwe, aby przy transmisji cyfrowej obraz był "wyraźnie lepszy". Wzrost siły sygnału rozumiem, ale to "wyraźnie lepszy" chciałbym abyś jakoś mi/nam przybliżył.kiloan napisał:Ja u siebie zamontowałem ostatnio konwerter Inverto Black Ultra single, i choć drogi to naprawdę go polecam. Sygnał blisko 100% ( w zalezności od kanału), dodatkowo obraz wyraźnie lepszy na gorszych kanałach (TVP1, TVP Info), a ostatnio na PolsatHD mecz LM to już miodzio
yaneq napisał:teraz zrozumialem twój post. chceż powiedzieć, że uchwyt monobloka nie jest na środku tak? że mocujemy jeden konwerter do anteny, drugi wisi w powietrzu no rozumiem w takim razie.
a może wiecie jaka jest odległość w antenie polsat HD od niej do konwertera?
a aktualizacji oprogramowania samsunga ciągle nie ma.
też nie wiem dlaczego. ale było tak jak piszę 0,5 dB stary, sprzed przeszło 4- 5 lat łapie sygnał 28% wyższy. masakra. generalnie teraz żałuję, że kupiłem antenę polsatu, mogłem dołożyć do 90 cm i kupić coś markowego.gorylla napisał:Na marginesie- nie wiem czemu łapałeś taki kiepski sygnał z konwertera Golden Interstar załączonego do zestawu polsatowskiego HD. Ja na nim bez problemu osiągam pasek wielkości około 90%, a może nawet więcej. Mam nadzieję, że na nowym nie będzie gorzej. Ponoć to klasa High-end, więc myślę, że może być tylko lepiej.
jes4 napisał:Jakim sposobem masz tvp hd na cyfrowym polsacie?
jes4 napisał:To znaczy że masz dwa konwertery drugi ustawiony na astre?
napisz jaki masz tv i jaki ten kabel hdmi ,ewentualnie ile za niego dalesrafanox napisał:W bardzo prosty sposób.
W menu tunera dajesz : instalacja>skanowanie transporderów>, następnie wybierasz Astra 1 ( satelita) , transporder dajesz jako nowy, i wpisujesz w poszczególne rubryki częstotliwość 10 862 MHz, polaryzacja pozioma H symbol rate 22 Msymb/s, FEC 5/6,
Uwaga madulacja DVB-S2 wpisz taką a tuner znajdzie kanały.