jarmalik napisał:
U mnie chodzi na HUMAXIe 2000 na module Aston. Dzisiaj pojawiło się EPG na NGHD oraz FilmHD! Mam antenę 90 cm z serwisu Cyfry. Dwie rzeczy jednak szwankują. Pierwsza, że często nie chcą wchodzić od razu niektóre kanały, zwłasza TVN-y (pojawia się okno o braku uprawnień). Pomaga tylko wyłączenie i włączenie dekodera. Druga "wtopa" jest taka, że po włożeniu T-Rexa (Predator 3.66) zamiast lub obok Astona, dekoder działa dopóki nie przełączy się na jeden z kanałów HD Cyfry (nie dotyczy FTA HD). Wtedy nie ma żadnego obrazu ani dźwięku i dekoder kompletnie się zawiesza - pomaga tylko zimny restart

na Astonie lub bez modułu.
Ale to , że Ci coś szwankuje na tvn lub t-rex to przecież nie jest wina C+. Wiele osób używa Topfielda z Astonem lub z modułem od C+HD i wszystko śmiga. Są tez osoby , które mają tunery HD od cyfry i również jest wszystko ok . Tutaj akurat sądzę , że problem który opisujesz to bardziej problem z softem lub t-rexem niż wina C+. A to , że akurat problem powstał w wyniku zmian nadawania .... hmmm .... trzeba próbować , szukać lub poczekać na nowe softy , upgrade modułów, a może nawet ustawić antenę, itp , itd Niestety jak się ma tunery niezależne oraz moduły nikoniecznie zgodne z zaleceniami platformy to jest takie ryzyko
Ja sądzę, że nie jest możliwe by kilka nascie osób opisywało , że w pewnej konfiguracji wszysto u nich smiga elegancko a inne osoby w takiej samej konfiguracji sprzętu mają problemy. To musi być coś z ustawieniami , modułami, tunerami , softami , antenami , konwenterami. Jakby to było coś od C+ to wszyscy by mieli problemy takie same a tak nie jest.