Judash napisał:
Zrobilem przeszukanie wszystkich transporderow , ale wczesniej usunalem wszystkie niedzialajace programy.Po tym zabiegu dzialaja 3 HBO, 3 Discovery, MTV two tylko kanalow HD cyfry brak.
Sam odbiornik tego nie znajdzie bo transponder nie jest zaprogramowany i musisz to zrobić samodzielnie. Oto cała procedura:
1. Ustaw w menu kanał startowy na któryś z niekodowanych / ja dałem TVP kultura/,
2. Wyłącz dekoder wyłącznikiem i wyciągnij kartę C+ z modułu,
3. Włącz zpowrotem dekoder - załaduje program i zgłosi się TVP kultura j/w,
4. Wejdź w menu na opcję "szukaj programy",
5. W szukaj programy na samej górze pokazuje opis satelity - ma być HB... i zostawiasz to w spokoju przesuwaj kursor w dół na transponder,
6. W ktansponderze naciśnij "OK" wyświetli się lista, na której niestety niema tego właściwego. Dlatego przewijaj listę do chwili ukazania się napisu "użytkownika",
7.Na użytkowniku wciśnij "OK" i wyświetlą się kolejno pola do wpisów:
a/ Częstotliwość- wpisujesz 11278 ,
b/ Polaryzacja- odznaczasz "Pionowa",
c/ Transmisja SR- odznaczasz "27500",
c/ Transmisja - odznaczasz "DVB-S2",
d/ Fec - odznaczasz 2/3 ,
e/ Modulacja - odnanaczsz "8PSK",
Po tym naciśnij "zapisz" - odbiornik zapisuje "Twój nowy transponder" i przechodzi do okna wyszukiwania kanałów. W tym czasie odbiornik wyświetla już znaleziony transponder w postaci dwóch pasków - siły i jakości sygnału.
8. W wyszukiwaniu kanałów masz już teraz satelitę HB i Twój transponder. Teraz odznacz: Wyszukiwanie -Pakiety, Typ mieszany-Wszystkie, Typ kanału - Wszystkie.
9. Naciśnij szukaj - za chwilę odbiornik znajduje Twoje 3 kanały HD - naciśnij zapisz i wyjdź z menu.
10. Po włożeniu karty C+ odpalasz ponownie. Na satelicie HB na końcu listy kanałów TV są twoje 3 X HD, które dołączasz do ulubionych i oglądasz. Pozdrawiam.
Ps. Ja wyciągnąłem kartę C+ tak na wszelki wypadek i być może nie jest to konieczne.