Co teraz słuchacie?

sentyzibi

Well-known member
Ja dzisiaj dla odmiany coś z cyklu ŁoŁo Jejee metal. Kawałki jakich mnóstwo, proste, rytmiczne i na tyle melodyczne, że nadają się do radia. I chociaż mógłbym tu zaproponować ze setkę innych podobnych piosenek, to akurat na te dzisiaj padło i przyznaję się bez bicia, że nie są one dla mnie całkiem obojętne. Mam je w jakichś playlistach, wracam do nich ( z różną częstotliwością jednak ), a niektóre zasłużyły na miejsce w kolekcji CD.

Zacznę od Szwedów. Swego czasu brali nawet udział w swoich krajowych eliminacjach do Eurowizji, za co byli potępiani przez fanów, ale dla mnie Eurowizja mogłaby tak wyglądać:

Teraz Finowie. Zaczynali jako dzieciaki, wydali trzy płyty dokumentując swój muzyczny rozwój i ... się rozeszli.

Kolejny zespół z Finlandii. Ubierają się jak rockmani, zachowują jak nastolatki, a grają w większości jak na imprezie dla dzieciaków. Ale mają też kilka "doroślejszych" kawałków.

No niech będzie dalej Skandynawia. Powstali jeszcze w latach osiemdziesiątych zeszłego wieku, coś tam pograli, nagrali lokalnie jakąś EPkę i przestali istnieć na kilkadziesiąt lat.
W zeszłym roku wydali pierwszą poważną płytę, sporo koncertują. i jak mówią spełniają swoje szczeniackie marzenia, bo kariery wielkiej już pewnie nie zrobią. Nawet po klipie widać, że panowie w średnim powiedzmy wieku mają dystans do samych siebie.

Mój cykl "Łoło jeje" jest prawie bez dna, bo codziennie się poszerzający i pełen bardziej, mniej a często wcale nieznanych zespołów, więc ciąg dalszy nastąpi i zajrzymy też w inne zakątki świata.

sentyzibi

Well-known member
A ja dzisiaj dzień, a raczej wieczór polski. Nie najnowsze, ale i nie takie starocie i lubię sobie do nich wracać.
Kilka przykładów.

A co mi tam... jeszcze jeden.

sentyzibi

Well-known member
Dr. Hakenbusha nikt nie słuchał? ; )
A no powiem Ci Armani, że ja akurat mało. Gdzieś, kiedyś kilka starszych kawałków i parę lat temu jakiś nowszy, ale nigdy mnie jakoś nie porwało i przyznaję nie wracałem do nich.
Ale, dzięki za podpowiedź... Może posłucham ich więcej i się do nich przekonam.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A no powiem Ci Armani, że ja akurat mało. Gdzieś, kiedyś kilka starszych kawałków i parę lat temu jakiś nowszy, ale nigdy mnie jakoś nie porwało i przyznaję nie wracałem do nich.
Ale, dzięki za podpowiedź... Może posłucham ich więcej i się do nich przekonam.

Dla jasności, Hakenbush przypomniał mi się z uwagi, na Twoją wrzutę Kupatasy - którego też zresztą kiedyś tu wrzucałem, ale nigdy jakoś wielce nie słuchałem Hakenbusha, po prostu pamiętam jak kiedyś był swoistym "zakazanym owocem", ot coś innego z dobitnym językiem. Na kasetach magnetofonowych chodziło to między kumplami ; )
Znało się, coś tam się odsłuchało i tyle. Odłuchy to były Slayera, Megadeth, Anthrakx czy Sepultury ; )

sentyzibi

Well-known member
A ja trochę kontynuacji cyklu łołoo jejee metal, czyli lekko, łatwo i prawie tanecznie ;).

Styl iście amerykański, ale to Szwedzi:

Coś mnie prześladuje ta Skandynawia...

Tym razem Amerykanie, choć podpięci do duńskiej wytwórni:

No to może jeszcze coś ze Szwajcarii.

Miłego dnia!

lolek126

Well-known member
Bez reklam
We wtorek byliśmy na jej koncercie, niesamowicie klimatyczny koncert i ten głosik milusiński Gruzinki na żywo świetnie to wyglądało i się słuchało..

• Like
Reactions: vvv

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Ukazała się nowa płyta Katie Melua a trochę jestem zawiedziony ,Na jej profilu na FB były zdjęcia studia w którym dokonano nagrań ale ogólnie pod względem jakości ta nowa płyta jest słabsza niż poprzedni album No 8

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Co teraz słuchacie? Jak to co?
:devilish:
:cool:
maxresdefault.jpg

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
do godziny 9-tej przesłuchałem 2x na Tidalu, a potem jazda po CD :)
Już od kilku tygodniu nawet po tych czterech singlach bardzo mi się podobało. Wisło w dłonie i gra gitara :D
Płyta wg mnie na bardzo duży plus.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Już od kilku tygodni nawet po tych czterech singlach bardzo mi się podobało. Wisło w dłoni i gra gitara:D
Jtro posłucham... Depeszów nową płytę słuchałeś? U2 też nowa jest w kilku wydaniach... Japończyka40 płytowego nie można zdobyć, ale de lux już idzie zdobyć, choć mało eyszło sztuk, bo na cd Japan można z jednego kpnta kupić 1 szt. Trzeba się śpieszyć...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Już od kilku tygodni nawet po tych czterech singlach bardzo mi się podobało. Wisło w dłoni i gra gitara:D
Jutro posłucham... Depeszów nową płytę słuchałeś? U2 też nowa jest w kilku wydaniach... Japończyka 4o płytowego nie można zdobyć, ale de lux już idzie kupić, choć mało wyszło sztuk, bo na cd Japan można z jednego konta kupić 1 szt. Trzeba się śpieszyć...

Do góry