Ta płyta to jest składanka, więc ten koncert nie ma nic wspólnego z tą płytą, osobiście też nie widzę problemu w tym, że ktoś chce sobie zarobić uczciwie, a tym bardziej, jeśli są ludzie, którzy chcą wydać pieniądze na bilety.. przecież tych ludzi nikt nie zmuszał na przyjście na ten konkretny koncert, a pewnie bilet mało nie kosztował, patrząc, że grała orkiestra symfoniczna z nimi.
Pieniądz uczciwie zarobiony nie jest zły, a co powiedzieć o naszych np. aktorach, którzy dzisiaj zostali wyautowani, a reklamują np mega lokaty po 2% (odjąć 19% podatku plus inflacja i jesteś w plecy trzymając takie pieniądze na lokacie) i wmawiają ludziom, że to super lokata, ba mówią ... "że liczy się tylko człowiek..." To pytam się Was co jest uczciwsze ?????
Ale to też takie dziwne jest u nas w Polsce, ludzie są fanami np Dire Straits, ale kiedy jest koncert w Warszawie za bilet , który trzeba zapłacić w granicach zaledwie 200 zł to co się pisze ?????????
Ano się pisze, że bez M.K to już nie jest D.S , więc idąc na taki koncert to posłuchasz sobie muzyki ala disco polo, byłem na tym koncercie wraz ze znajomymi i naprawdę nie widziałem ludzi psioczących pod nosem, kiedy wyszli z tego koncertu.. kawał fajnej muzy, chłopaki fajnie pograli, a ludzie się bawili. A sam M. K. bez przesady to nie jest wokalista pokroju np Freddiego Mercurego, który miał głos niepowtarzalny i do dnia dzisiejszego nie do zastąpienia dla wielu osób w tym również dla mnie.
To tak jak by dzisiaj powiedzieć na naszym podwórku, ze Dżem bez Ryśka to Hu.... nie zespół , szkoda kasy na bilety.. gratuluję wszystkim takiego rozumowania i podejścia do sprawy..
Więc wniosek taki , lepiej brać udział w reklamach i robić z ludzi...... niż np zrobić koncert, gdzie jest kawałek fajnej muzy i co najważniejsze w tym wszystkim ludzie sami z siebie chcą iść i zapłacić za taki bilet.
I się dziwić pewnym rzeczom... w tym kraju pewne rzeczy nigdy się nie zmienią.. niestety...