Co teraz słuchacie?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeszcze nikt w obu wątkach nie wspomniał o naszym polskim Rammstien (słuchać głośno, najlepiej z dodatkowym subem :D)

Co nie znaczy, że nie zna. Aczkolwiek dla mnie, to jak Ich Troche i Die Toten Hosen.
Każdy zna, ale jednak lecimy na oryginałach. Dla mnie, to takie ślizganie się na plecach innych, aczkolwiek z drugiej strony, gość daje czadu ; )

Ich Troje, to już w ogóle jeden wielki cover band, ślizgają się na plecach całą kariere, chociażby Die Prinzen, czy Falco.
Cała kariera oparta na "kopi" :grin:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
347118120_634328838600660_7340250354273124220_n.jpg

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Doskonały utwór,świetny film ,boska Kim:cool:

Moje klimaty - utwór rzeczywiście świetny na perkusji gra Omar Hakim który grał z dziesiątkami artystów ,Brian zawsze otaczał się pięknymi kobietami w oryginalnym teledysku można zobaczyć topowe modelki Laurence Treil, Christine Bergstrom i Marpesse Hennink .ten utwór pochodzi z jego debiutanckiej płyty Boys on Girls ,co ciekawe na okładce tego albumu jest też modelka Allison Bramwell

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Hmmm...kiedy pierwszy raz usłyszałem Oberschlesien ,to aż mnie lekko zatkało.W pierwszej chwili pomyślałem, że Till Lindemann nauczył się "godać po naszymu.":grin:A z drugiej strony Ober... jest tak dobry ,że gdyby zaśpiewali po niemiecku byłby drugi Rammstein.Tylko nie wiem czy to nie byłoby za dużo?
Chociaż...mówią ,że od przybytku głowa nie boli a Polacy nie gęsi i swój "Rammstein" też mogą mieć. :cool:
Jak pewnie większość, pierwszy raz usłuszłem uch w TV w czasie jakiegoś talen show. MIałem włączony sprzęt audio. Kiedy zaczęli aż trzęsła się podłoga :)

Nie wiem czy znacie, ale na pierwszym planie w filmiku, który podesłałeś jest łysa pała Tomasza Andrzejewskiego - gościnnie wystąpił w filmiku. Wg mnie jest topowym polskim gitarzystą. Nagrał już kilka solowych albumów. W jego twórczości słychać m.in inspiracje Stevem Vai'em, Joe Satrianim. Jest też współwłaścicielem największego sklepu muzycznego w Polsce

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Utwór śpiewany przez co najmniej kilkunastu jak nie kilkudziesięciu światowych artystów , jeśli chodzi o jazz.. i u każdego potrafi inaczej wybrzmieć ta piosenka.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pewnie sobie nie zdawała sprawy, jak wyśpiewywała pierwszy raz ten utwór, że tak wielu wokalistów w tym jazzowych ten kawałek będzie śpiewało w różnych aranżach.
Świetny utwór i mam to szczęście, że mogę go słuchać śpiewanego przez różnych artystów w różnych aranżach i niby ta sama piosenka, a jak różnie może zabrzmieć. Świetny utwór w mojej opinii.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Pewnie sobie nie zdawała sprawy, jak wyśpiewywała pierwszy raz ten utwór, że tak wielu wokalistów w tym jazzowych ten kawałek będzie śpiewało w różnych aranżach.
Świetny utwór i mam to szczęście, że mogę go słuchać śpiewanego przez różnych artystów w różnych aranżach i niby ta sama piosenka, a jak różnie może zabrzmieć. Świetny utwór w mojej opinii.

Najbardziej znane wykonanie tego utworu to chyba Phil Collins który umieścił to na swojej płycie Greatest Hits ,inni artyści też się łapali za ten utwór Kasey Chambers, czy Timberlake w duecie z Anną Kendrick ,ten utwór był też wykorzystany w reklamie Kodaka

sentyzibi

Well-known member
Pany, dajcie znać czy widać u Was fragment filmu na stronie, czy trzeba kliknąć i dopiero się otwiera?
Jeżeli się otwiera, to czy bez problemu odtwarza film?

Pytam, bo jest sporo ciekawych wrzut z koncertów, zresztą w ogóle muzycznych, a na YT nie wszystko jest.

Zaraz, zaraz. Chodzi o to, czy widać obraz na stronie w Twoim poście? To nie, nie widać, są tylko linki. Ale po kliknięciu w link od razu odtwarza bezproblemowo.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dzieki, szkoda, że nie wkleja od razu filmów, ale wazne, ze działa.

Tatuś z córcią, trzeba przyznać, że się dobrali ; )

Do góry