no coz mialem nie brac udzialu w tej dyskusji bo jako jeden z niewielu lubie marnowac swa kase na cos co obejrze raz a pozniej stoi na polce (albo 2 razy
) niemniej przy cenach w uk gdzie nowosc wydana na dvd to koszt w granicach ~10 funtow zas blu-ray to ~15 funtow to dla mnie wybor jest oczywisty. jednak sa to ceny sklepow online amazonow, dvd.co.uk zaavi i tym podobnych. W sklepach tzw highstreet, juz tak rozowo nie jest bo za nowosc na dvd kaza sobie placic ~15 funtow a za blu-ray'a 20-25 gdzie sa rowniez rodzynki po 30. Starsze filmy to oczywiscie mniejszy koszt jednak nawiazujac do wypowiedzi Seba_Fan smiem twierdzic tak jak on iz cena tloczenia i wydania blu-ray'a a dvd jest mniej wiecej podobna gdzie jedyna roznica cenowa samego wydania bedzie w masteringu i licencjach.
i niech mi zaden polski wydawca nie wmawia iz cena blu-ray w polsce jest tak wysoka przez ich kiepski mastering i licencje bo chyba padne ze smiechu.
cale szczescie ze bedac w podstawowce uswiadomilem sobie iz jezyki obce to jednak jest przyszlosc i moge wszystko bez problemu ogladac w oryginale inaczej bylbym skazany na zachlannosc polskich wydawcow badz marne kopie ala 8gb mkv.
PS. wlasnie wrocilem ze sklepu x-tra vision ktory mam tuz za rogiem i cena za kompanie braci to u nich ...... 40 funtow
gdzie na amazonie mozesz miec ten mini serial juz za bagatela ~17.49 i tu w uk i w polsce zachlannosc nie zna granic