A co myślicie o Sanyo PLC-WXU10 ?? Kusi 3 letnia gwarancja na lampe i cena, ale mało co o nim wiadomo.
Także zastanawiam się nad Acerem H5360, mocna lampa 200W, rok gwarancji na lampe i ogólnie starszy model H5350 wypadał lepiej w testach niż ten Benq, dowiadywałem się i koszt całej lampy do acera H5360 na obecną chwilę to ok 860zł-1000zł (za granicami 150Euro), natomiast samego żarnika bez lustra 400zł. Podobno w porównaniu z tym Benq W600, Acer H5350 pod względem efektu tęczy wypadał znacznie lepiej, bo ma 6 segmentowe koło kolorów, piszą że jest on tu prawie nie wyczuwalny, a kolei przy Benq jest bardzo intensywny. Dlatego ja odrzucam Benq na starcie. Na temat Acera H5360 jest trochę filmików na Youtube, to można sobie looknąć jak to mniej więcej wygląda, mnie się podoba. H5360 od H5350 jak widzę różni się tylko mocą lampy i co za tym idzie jasnością.
Ale zastanawia mnie to Sanyo, bo jest to 3LCD, z długą gwarancją na lampe (3 lata lub 2000h), ale niestety brak HDMI, no i koszt lampy w razie co to niestety prawie 1800zł. Ciekaw jestem jak z jakością tanich projektorów firmy Sanyo, obiło mi się o uszy że raczej nie za dobrze to wygląda, zresztą miałem kiedyś telewizor CRT 32" tej firmy i nie byłem z niego zadowolony, nie dość że obraz kaszana, to po gwarancji zaczął się psuć. A kosztował nie mało jak na tamte czasy.