Auro-3D.

drosophilia

Active member
Bez reklam
Jak słucham muzyki sam z płyty, to lubię stereo ale jak jest ipreza i puszczamy dicho, to musi grać ze wszystkich głośno, jak w dyskotece.
Poprostu inna sytuacja, inna muza, inne preferencje.
Dicho z mp3 najlepiej idzie na multi stereo.

7d0a6f7c5525757c3f5d6ce830c202d8.jpg

Takie ustawienia.
Przestrzeń i siła efektu auro.

taki sprzet za grube pieniadze, tyle glosnikow i dicho z mp3...? hmm.... ;-)

RAF1977

Banned
Dicho mp3 z radia internetowego lub z telewizji tylko na imprezach.

Tak dla siebie to mam muzykę na płytach; elektroniczną, trochę rocka, nawet kocerty Adnre Rieu, wielokanalowo lub stereo.

Ooo, muszę JEAN MICHELL JARRE posłuchać w auro-matic.

Ostatnia edycja:

darekrocznik

New member
Jestem po częściowym odsłuchu Demo Auro 3D, chodzi to niesamowicie, dla mnie potęga, polecam z menu wybrać ostatnią zakładkę Auro 3D, super efekty a krótki koncert na kościelnych organach dosłownie rozwala dźwiękiem

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ale ja nie jestem wredny. Przeciez podsunalem informacje, ktora tu firestorm7 podawal zylion razy (chocby w tym watku)
Ok. Ale jak napisze to sie zaraz pewnie obrazi, mozna sobie wygoglowac, albo od razu wpisax w ebaya ( http://m.ebay.de/itm/Auro-3D-Demo-D...-AUDIO-Bluray-Demostration-Disc-/141683449187) , albo jesli nie ma czasu na zakupy, mozna sciagnac demo wedle uznania z p2p, newsow, czy hostingow. Klopot z kwerenda? ;)

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Bylo mi bardzo ciezko. Wydaje mi sie, ze doskonala wiekszosc uzytkownikow internetu, moglaby uznac tego typu porady, za infantylizacje. Po co mi podejmowac takie ryzyko ;)

RAF1977

Banned
Powiem tak.
Do muzyki dts i filmów, auro3d jest świetne.
Do filmów DD chyba lepiej sprawdza się DSU.
DTS neural w zasadzie do niczego, może DTS X będzie dobry do filmów w tym formacie, ale póki co, takowych nie posiadam.

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Powracam do swojej wcześniejszej myśli, odnośnie odtworzenia materiału Auro przez kodek Atmosa, na jego układzie konfiguracyjnym. Niestety, nie ma takiej możliwości. A ma to związek z głośnikami sufitowymi. Z chwilą wyboru w opcji układ , jednego z trzech układów konfiguracyjnych, to jest: Sufit przednie i sufit tylne, czyli klasyczny Atmos, Sufit przednie i tylne ścienne, lub Sufit środk. i tylne ścienne, zostaje zablokowana możliwość odtwarzania ścieżek Auro. Swoją drogą ciekawe, dlaczego? Ma to również swoje odzwierciedlenie w menu wyboru kodeków. Opcja wyboru kodeka Auro-3D jest niewidoczna. Pozostaje jedynie Auro 2D surround czyli, nie grają głośniki górne. Tak więc, decydując się na KD w formacie Atmosa, nie będzie możliwości odtwarzania materiału Auro-3D. Natomiast, jak już pisałem wcześniej, na kodeku Auro możemy odtworzyć treści Atmos.

Do góry