Jakbyś widział to odpowiadamy na pytania tylko wtedy kiedy możemy więc po co psioczyć?
Każdy każdemu odpowiada jak potrafi.
Tu potwierdzam to co kolega kpr. To nie jest krytyka tylko stwierdzenie faktu. Ja też napisałem 2-3 posty odnośnie oryginalnego FW i zewn. czytnika i wisi bez odpowiedzi.
A ty co expert od forum MHD? Zajrzyj a się dowiesz czy tylko żyje temat softu od HD2... Bo jaki jest lepszy soft niż od HD2? Najpierw przetestuj a potem gadaj, nigdy na odwrót..
Kolego djvolt!
Po pierwsze - ja akurat doceniam to, że stworzyłeś forum MHD i można korzystać z niego ale czasami tak jest, że niektóre projekty nie przebijają się i potem umierają z braku aktywności.
Po drugie - korzystam z MHD i w kilku miejscach rozreklamowałem to forum jako źrodło informacji szcz. o O!Play
Po trzecie - korzystając z info na MHD zdobyłem i zainstalowałem soft od HD2, testuje je cały czas i waham się czy wrócić do oryginalnego FW, bo mimo wielu nowych przydatnych opcji brakuje klika rzeczy akurat dla mnie istotnych które miały softy oficjalne:
- brak hurtowego kopiowania (funkcja File Copy)
- brak usypiania dysków po esata (po USB usypia)
- brak wyświetlania info o dyskach i stopniu zajętości
- brak wyświetlania info o wielkości plików mkv i wyświetlania zajawek tych filmów
Te rzeczy co prawda pojawiają się na liście po indeksacji dysków, ale ta funkcja jest na tyle wkurzająca że nie do używania (dla mnie wywalenie do jedną listę wszystkiego co mam na dysku jest nieporządane)
- soft nie sygnalizuje struktur video_ts i bdmv i nie proponuje jak oficjalny soft opcji <play folder>
- nie obsługuje formatu klatkowego napisów txt (nie sprawdzałem ale ludzie tak piszą)
Z funkcji sieciowych i internetowych nie korzystam - w ogóle są niedopasowane do polskiego użytkownika. Zostaje więc z plusów inny wygląd, opcja powrotu do menu DVD i obsługa Wifi (jeśli nie obsługuje dongli "n" to też nieprzydatna).
Biorąc pod uwagę ww. braki nie jestem przekonany czy jest w moim przypadku soft lepszy od oficjalnego.
[/QUOTE]