ASUS O!Play HDP-R

Lendziu

New member
Skrzyn - www.morele.net jest z Krakowa.. - ja u nich kupowałem, chociaż ceny nie mieli najniższej..

Trumql - SPDIF i Optyczne to to samo.. Żadnych przejściówek nie potrzebujesz..
Ja akurat mam wszystko podłączone poprzez HDMI do TV, a dopiero z TV dźwięk wychodzi przez TV OUT optykiem do kina domowego (takie all-in-one z Samsunga z jednym wejściem optycznym.. bardzo dobrze współpracuje z funkcją Viera Link w p42s20e).

Civil - menu jest w języku polskim.. kolega Kocjan podał linki:

Don111 - w setup jest opcja zoom out (PL: Pomniejsz), jeśli włączysz tą opcję to zamiast 1x masz obraz 0,9x... jest delikatnie pomniejszony.. Don111, mam Alicję w krainie czarów (HD) i plik ładuje się od razu w języku angielskim, ale po naciśnięciu przycisku na pilocie (na samym dole, po lewej, ze znaczkiem osoby) to zmieniamy język na m.in. polski..

Yellowmen - nie wiem, dlaczego Ci nie wychodzi upgrade systemu..
1. Ściągasz plik (jest w Rarze, więc trzeba go rozpakować..
2. W środku paczki jest plik install.img - to jego kopiujesz bezpośrednio na pendrive'a (pen drive musi być wcześniej wyczyszczony, aby był tam tylko ten jeden plik).
3. Wpinasz pendrive'a do USB Asusa.
4. Na pilocie naciskasz SETUP (lub wchodzisz do SETUP z MENU). Potem 4 razy w prawo (SYSTEM), dwa razy w dół i OK, OK, aż się zacznie wgrywać.. Jak się wgra to wejdź w setup, system i zmień język na.. hmm.. janpierw nie widziałem polskiego, więc zmieniłem na słowacki, ale wszedłem ponownie i już widziałem język polski..
5. Po przestawieniu języka przestaw sobie od razu kodowanie tekstu na środkowoeuropejski..

Aha.. Jeszcze ważna rzecz.. W SETUP >> AUDIO ustawiamy wyjście HDMI na MULTI CH (ewentualnie przestawiamy na RAW, jeśli głos w filmie będzie zniekształcony i metaliczny).. można tam jeszcze ustawić wyjście SPDIF (optyczne) na RAW lub LPCM DUAL CH

Ostatnia edycja:

sapcio7

New member
no niestety...nadal lipa...Asusek nie widzi mi tego pliku i nie mogę wcisnąć mu tej aktualizacji :(

A zmieniles nazwe na install.img?? bo po rozpakowaniu jest install_1.33pl.img. I druga sprawa jakiej pojemności pena używasz bo z tymi powyżej 1GB Asus może mieć problem z odczytaniem instalki.

Ostatnia edycja:

civil

New member
przepraszam a czy ktoś wie jak się ma Asus do HYUNDAI MBox L110 -- tego ostatniego trafiłem przez przypadek na allegro i..... cena troszkę wyższa ale wydaje się całkiem interesujący i ponoć bez problemu txt odtwarza i rmvb (dla mnie to warunek konieczny mam sporo filmików)

Bucek

Banned
co lepsze? R1, R3 czy HD2? tylko ten ostatni moze połknac dysk 3,5" prawda? a moze najlepszy bylby icyBox 3011? łyka HDD?

Ostatnia edycja:

Lendziu

New member
A zmieniles nazwe na install.img?? bo po rozpakowaniu jest install_1.33pl.img. I druga sprawa jakiej pojemności pena używasz bo z tymi powyżej 1GB Asus może mieć problem z odczytaniem instalki.
Sapcio dobrze mówi.. Jeśli jest inna nazwa pliku to zmień na install.img
Co do pendrive'a to ja mam Cruzer Micro 8GB i nie mam problemów z instalacją firmware.

EDIT:
Byłem pewny, że:
2. W środku paczki jest plik install.img

Ostatnia edycja:

morzin123

New member
Sekunda Asus oplay r1 nie wspolpracuje z dyskami HDD 3,5 ''?! Prosze o odpowiedz ;):popcorn:

No własnie co znaczy nie współpracuje? Współpracuje współpracuje i to bardzo dobrze. A swoją drogą jak napisał poprzednik jeśli sie podepnie przez usb to co to za różnica dla asusa czy urządzenie ma 4 Gb (pen) czy 2 TB (dysk)?

HILUX

New member
Jak wygląda jakość obrazu w tym Asusie - chodzi mi głównie o DVDrip ... bo HD to wiadomo, że będzie ok.
ma on jakiś dobry procesor obrazu ?? dobrze skaluje do FHD dla TV ?
Czy są lepsze odtwarzacze od tego asusa pod względem obrazu ?

hmmmmm

New member
Od niedawna jestem posiadaczek O!Play'a - ogólnie jestem bardzo zadowolony. Występuje jednak jeden problem - niestety nie czyta mi, niektórych plików txt, przy wejściu w opcje napisów pokazuje, że są załadowane napisy srt - jest to jedyna opcja aktywna. Czy ktoś z Was się z tym spotkał? Jakieś rady/rozwiązania dotyczące tego problemu?

JanusPL

New member
Od niedawna jestem posiadaczek O!Play'a - ogólnie jestem bardzo zadowolony. Występuje jednak jeden problem - niestety nie czyta mi, niektórych plików txt, przy wejściu w opcje napisów pokazuje, że są załadowane napisy srt - jest to jedyna opcja aktywna. Czy ktoś z Was się z tym spotkał? Jakieś rady/rozwiązania dotyczące tego problemu?

Jeśli w plik .mkv są już wmuxowane jakieś napisy (oryginalne) to wtedy player widzi tylko napisy w formacie .srt.
Jeśli plik jest "czysty" wtedy widzi każde.

yellowmen

New member
Jeśli w plik .mkv są już wmuxowane jakieś napisy (oryginalne) to wtedy player widzi tylko napisy w formacie .srt.
Jeśli plik jest "czysty" wtedy widzi każde.

spróbuj poszukać napisów strzałką do góry...może to głupio brzmi..ale ja tez myślałem że mam kłopot z TXT....a wystarczyło strzałka do góry przewijać :)

mih00

New member
Troche mieszasz różne sprawy. Przede wszystkim wgraj najnowszy soft 1.33P. Wbudowane w mkv lub w BD napisy pojawiają się na liście jako Polski lub Polish. Napisy z zewnętrznego pliku w formacie czasowym .srt pojawiają się jako SRT. Muszą mieć identyczną nazwę co .mkv plus ewent. końcówka np 2,3 itp. jak jest ich kilka. Napisy w formacie klatkowym .txt pojawiają się jako TextSub. Problem, który zgłaszasz wynika pewnie z tego, że zdarzają się pliki .txt z napisami w formacie klatkowym, gdzie numery klatek są w nawiasach [] (kwadratowe) i takich Asus nie czyta. Numery klatek muszą być w nawiasach {} (sześcienne). Łatwo to przerobić w Notatniku.

Do góry