martinc napisał:Witam
Posiadam kablówkę i Internet Aster od lipca i jestem bardzo zadowolony. W Krakowie oferta Aster jest bardzo konkurencyjna. Za 160zł miesięcznie mam: TV SD, Canal+ z HD, HD Pack, Polsat Sport HD oraz łącze 8 Mb/s. Jakość sygnału kablówki, zarówno w SD jaki i HD jest b. dobra i nie problemów z Internetem. Za taką cenę ciężko znaleźć coś lepszego u konkurencji. Jedyną wadą jest delikatne migotanie obrazu w SD przy żywych kolorach i szybkich zmianach obrazu (mecze).
Dla miłośników sportu kablówka jest najlepszym rozwiązaniem. W Aster do pełni szczęścia brakuje tylko nSport i Eurosport 2.
Generalnie polecam tego dostawcę.
Pozdrawiam
Ja usługi Aster mam od 4 lat. Od roku także HD. Jakość usług oceniam generalnie dobrze (chociaż ostatnio są pewne problemy z internetem - ograniczony transfer). Nie podoba mi się jednak polityka firmy. Firma kara klientów chcących przedłużyć umowę. Mają sprawdzonego klienta, który zawsze płaci rachunki, nie opóźnia się i mają go w .... (gdzieś tam ). Oferta dla nowego klienta jest dużo lepsza niż na przedłużenie. Powtarza się to co roku. Mam pakiet telewizja (HD pack, bez PVR), internet Twój dom (teoretycznie 3/6 MB/s) i telefon (nie korzystam) i zaproponowali mi przedłużenie za 230 zł/mc (przy rezygnacji z telefonu ~190zł). Jak to się ma do Twojego pakietu to sam widzisz. Nie zapomnij wysłać rezygnacji z usług co najmniej 45 dni przed zakończeniem umowy, bo inaczej nawet nie przedstawią Ci oferty na przedłużenie tylko walną Cię cenami podstawowymi z cennika co wyjdzie Cię z 300 zł.
Generalnie można podpisać umowę na 1 rok i od razu wysłać rezygnację z usług po zakończeniu okresu promocyjnego.