Szynszyl napisał:Możliwe że wszystko jest ze sobą powiązane, bo podczas aktywacji dekodera monter podaje do Aster zarówno numer seryjny urządzenia, jak i karty
Vilmark napisał:Hm fajnie by było.... tylko podobno i tak nie da się nagrywać programów w HD. Nie wiem ile w tym prawdy...
Ten Kaon ma teoretycznie opcje nagrywania , może coś pokombinowa i dysk wsadzić
raaa napisał:nagrania nie sa w jakosci HD
ale tez niezla jakosc
Szynszyl napisał:Możliwe że wszystko jest ze sobą powiązane, bo podczas aktywacji dekodera monter podaje do Aster zarówno numer seryjny urządzenia, jak i karty
aniolm napisał:Witam wszystkich.
Mam pytanie co do jakosci kabla HDMI dostarczanego wraz z dekoderem. Czy ktos porownywal jakosc obrazu z tego kabla do innych kabli, a moze ktos ma inny i moglby polecic.
Pozdrawiam
Te ustawienia nie dotyczą HD, a traktowania obrazu w formacie 4:3. Obraz hd zawsze ma proporcje 16:9, a więc widzimy go w takiej postaci jaką serwuje nadawca. C+ sport po prostu dodaje paski po bokach, żeby nie rozciągać obrazu i zachować prawidłowe proporcje.juby456 napisał:w dekoderze zarowno przy usatwieniu obrazu HD na panorame jak i rozciagniety dalej sa pasy bo bokach np teraz przy powtorce meczu BArcy.Na zwyklym c+sport obraz jest na pelnym ekranie.Czy to tylko tak u mnie?Prosze o pomoc.
u mnie bez zmianpopmart napisał:mam wrażenie że na asterze spadło bitrate .... wydaje mi się że wcześniej nie było takich artefaktów kompresji i obraz był ostrzejszy ?