masloww napisał:kolejny nabrany na lcd-eka
plazma, ludzie plazma do kanałów sd
Witaj. Masz racje. Wcale nie zostales nabrany jak to okreslil jeden z kolegow. Nie bede sie powtarzal ale wybor miedzy plazma a lcd jest naprawde bardzo indywidualny. Tak jedna jak i druga technologi ma swoje plusy i minusy.studiauz napisał:Nie do końca nabrany :> Po prostu przy dłuższym oglądaniu jednak to mi przeszkadza bardziej niż się spodziewałem, a wybór lcd zamiast plazmy był w pełni świadomy.
A więc: Czy jest widoczna istotna różnica między sygnałem analogowym Aster a cyfrowym z BasicPlus?
Chciałem sprawdzić doświadczalnie, ale Aster od 3 dni nie odpowiadają, czy jest możliwość, krótkiego przetestowania przed podpisaniem umowy. w
Kiedyś ta firma była bardziej nastawiona na klienta...
Acha jeszcze jedno. Sprawdz dokladnie wszystkie polaczenia antenowe. Ziarno moze byc z powodu braku dokladnego polaczenia. Powinno pomoc.01959 napisał:Witaj. Masz racje. Wcale nie zostales nabrany jak to okreslil jeden z kolegow. Nie bede sie powtarzal ale wybor miedzy plazma a lcd jest naprawde bardzo indywidualny. Tak jedna jak i druga technologi ma swoje plusy i minusy.
Co do Aster to powiem Ci tylko tyle ze ja na mojej tosce 40zf355 mam obraz zylete tak po analogu jak i po dekoderze. No moze po cyfrowce jest bardziej ostry. A moj kumpel ma plazme i tez ma odbior super.
Popros najpierw zeby Ci zmierzyli moc sygnalu . Jesli bedzie ok to zniknie kaszka i obraz bedzie na Twoim lcd super.
Toshiby te graja wspaniale.
01959 napisał:Co do Aster to powiem Ci tylko tyle ze ja na mojej tosce 40zf355 mam obraz zylete tak po analogu jak i po dekoderze. No moze po cyfrowce jest bardziej ostry. A moj kumpel ma plazme i tez ma odbior super.
Popros najpierw zeby Ci zmierzyli moc sygnalu . Jesli bedzie ok to zniknie kaszka i obraz bedzie na Twoim lcd super.
Toshiby te graja wspaniale.
studiauz napisał:A więc: Czy jest widoczna istotna różnica między sygnałem analogowym Aster a cyfrowym z BasicPlus?
studiauz napisał:Kupiłem Toshibe 32R3500PG, podłączyłem Aster analogowy i załamałem się: wszędzie widzę "ziarenka", tylko na kilku kanałach da się to wytrzymać.
Czyli rada byla pomocna. Tak na wszelki wypadek popros Aster zeby Ci zmierzyli moc sygnalu . Jesli jest za slaby poprawia a jesli za mocny - zmniejsza. Gdy wszystkie parametry beda OK odbior bedziesz mial bardzo dobry. Co do dekodera cyfrowego to warto go podlaczyc choc na tym forum widzialem odmienne zdania. Kazdy ma do tego prawo. Ja bym CI zdecydowanie polecal. Decyzja nalezy do Ciebie. Celowo nie wspominam o kanalach HD bo przy dobrze ustawionym lcd obraz jest jak pocztowka.studiauz napisał:Jednak wina leżała po mojej stronie Źle przygotowałem zakończenie kabla, teraz synał jest ok (jak na analogowy )