Aster HDTV

tucz

Member
qura12 napisał:
to chodziło o to że Peek napisał wejścnie a nie wyjście(ofc powinno być wyjście) czy jakoś tak a nie że poprostu lubi patrzeć na HDMI... xd

He?? Czytasz dokladnie watek? Czy ja nie rozumiem o co Ci chodzi?
Juz wczesniej zwrocilem Peek'owi uwage, ze powinno byc wyjscie, a nie wejscie

zibil79

Member
W kolejnej rozmowie z infolinią Aster otrzymałem następujące informacje:
1. Start 26 maja,
2. pakiet składający się z ok. 6 kanałów (history chanel, discovery, lux, tvn, eurosport i jeszcze jeden ale niewiem jaki) w cenie 20 zł,
3. 2 kanały canal + dodakowe 6 zł (w przypadku gdy się posiada pakiet canal+),
4. dekoder firmy kaon, działający tylko z HDMI, wyjście componet będzie zablokowane. Można go też powieśić na ścianie.

To tyle, jak tylko ukaże się coś dodakowego to zostane o tym poinformowany.

Co do PS to dalej nic nie wiadomo.

Peek

New member
Bez reklam
Wygląda ciekawie ta oferta, dużo kanałów i cena 26zł za wszystkie kanały HD, których bedzie w sumie 8. Ciekawi mnie tylko jaki to kanał ten ostatni. Czy może przypominasz sobie jakiś z tych?

HBO HD
Voom HD
Nsport HD
MGM HD
Polsat sport HD:) :) :)
National Geografic HD
Filmbox HD (moim zdaniem najbardziej prawdopodobny z wymienionych)

Jak dla mnie to z C+ Sport i Eurosportem wyśmienicie, ale jednak brakuje tu czegoś i wiecie co mam na myśli...

Ale uważam że cenowo rozwala UPC

Peek

New member
Bez reklam
Pewnie jakies po angielsku tak jak np. Voom HD, ale jak to mówią lepiej mieć jak nie mieć:)

k_luke

New member
Peek napisał:
Ale uważam że cenowo rozwala UPC
Biorąc pod uwagę obecne ceny w Aster to opłata 20zł za 6 kanałów HD jest niezła... lecz podliczając całość nie wiem czy jest to oferta lepsza od UPC (zwłaszcza iż mają dodać inne kanały). Mianowicie w aktualnie płacę: 64,10zł za Basic, 10zł za dekoder, 5zł za BasicPlus (promocja) dodając do tego 20zł to już 99,10zł... w UPC największy pakiet bez kanałów premium to 100zł (bez promocji).

peter81 napisał:
A co to jest lux ?
Wydaje mi się, że chodzi o LuxeHD francuski kanał dostępny w N-ce.

Ostatnia edycja:

zibil79

Member
Tym kanałem będzie filmbox albo mgm.

Przypomniało mi się, że info o HD przyjdzie razem z majowym rachunkiem.

A co do tych kanałów to, History, Discovery i Eurosport - super. Troche za mało sportu jest. Można mieć canal + ale tu musze do 6 zł dodać pakiet za jakieś 30. Co w sumie daje ok 60 zł. Niby niedużo ale trzeba dodać do tego internet + tv + telefon i wyjdzie ponad 200 zł.

A co do lux to niby jest to jakiś lifestylowy kanał z filmami o bogatych.

Acha i jedyny koszt to będzie montaż, nie trzeba płacić za wynajem (dzierżawe) dekodera.

Ostatnia edycja:

Peek

New member
Bez reklam
ravel napisał:
Czy widziałeś już cennik czy znowu opierasz się na "ponoć"?
opieram sie na tym co napisał zibil79

Jak dla mnie C+Sport i Eurosport HD to nieźle ale Polsat Sport HD też by był mile widziany.

Pewnie będzie Filmbox bo Nka nie da pewnie MGM co by na nim nie było...

Ja aktualnie płace 105zł za BasicPlus+Basic+za dekoder opłata jednorazowa 20zł+pakiet C+

Czyli z 8 kanałami HD to bedzie jak dla mnie ok 130zł czyli wcale nie taka drożyzna.

Tyle że dekodery Kaon są bardzo dobre jakościowo więc pewnie na dzień dobry ok 300zł przypiepszą.

Ostatnia edycja:

Peek

New member
Bez reklam
Ja płacę 105zł, może rzeczywiście są w tym usługi cyfrowe, ale teraz mam:
-Basic
-BasicPlus z Motorolą
-Pakiet C+

To jest ok 105 zł dokładnie chyba 107zł

ravel

Banned
Dokładnie teraz w Aster płace 118zł + 26 za HD czyli 144 zł. W UPC Max pakiet + Canal+HD = 140zł. I gdzie tutaj aster cenowo rozwala UPC?

ra74

New member
ravel napisał:
Dokładnie teraz w Aster płace 118zł + 26 za HD czyli 144 zł. W UPC Max pakiet + Canal+HD = 140zł. I gdzie tutaj aster cenowo rozwala UPC?

tzn 118 płacisz za samo tv ?
u mnie 63 basic plus + 29 c+ na 6 m-cy ale nie mówię nie innym operatorom jak mi się skończy promocja, w upc są jakieś dziwne umowy gdzie jak przegapisz odpowiedni dzień i godzinę to automatycznie przedłuża się na kolejne 14 czy 16 miesięcy, nie lubię takich cwaniackich firm

k_luke

New member
Na plus trzeba brać pod uwagę, że niektóre osoby płacą w Aster promocyjną cenę za analogówkę - chyba ok. 45zł przy podpisanej umowie... natomiast BasicPlus jest oddzielną umową niezależną od analoga - więc im ta promocja nie przepadnie...

ra74 napisał:
...w upc są jakieś dziwne umowy...
Też tak mi się wydaje... co do internetu są wkurzający - jeśli zwiększają prędkość, klienta z umową promocyjną to nie obejmuje, tzn. jeśli chce się mieć zwiększoną prędkość w ramach tego samego pakietu trzeba podpisać nową umowe... w Aster podpisuje się na dany pakiet i każde zwiększenie prędkości w nim dotyczy również osoby objęte umowami promocyjnymi. M.in. to było punktem przemawiającym za podpisaniem 2 letniej umowy na net u nich.

Ostatnia edycja:

bluray

Banned
6 kanałów (history chanel, discovery, lux, tvn, eurosport i jeszcze jeden ale niewiem jaki)
- TVN HD w zasadzie nie jest HD, incydentalnie
- LUXE HD to kanał namawiający ( reklamówki w HD ) do zakupu dóbr luxusowych - ZERO mam potrzeby
- euro SPORT HD ma być FTA ; koszty pozyskania dla ASTER więc zerowe
- discovery mam na N-ce
- History HD to jedyna nowość

Z dalszej wypowiedzi wynika, że HD C+ ( dwa wartościowe kanały HD) można mieć za 6 zł ale po wykupieniu opcji C+ HD SD - czyli za ile w sumie ?
Wyjdzie ze 200 zeta !!! Czyli 2400 zł rocznie. Robię GOOD BY.
To nie jest ofers godna uwagi.
Na marginesie;
Najlepszym kanałem HD w mojej opinii jest MGM filmowy na N-ce.
Duży repertuar, fajne filmy. Podstawa HD.
Skandal to cztery (od pół roku ) HD fimy na okrągło od SPI FILMBOX HD.
Miejsce drugie przyznaję DISCOVERY HD po warunkiem, że mamy możliwość nagrywania.

Ostatnia edycja:

Peek

New member
Bez reklam
W dodatku UPC serwuje słabsze dekodery, bo nawet małe dzieci wiedzą, ze Philips nie specjalizuje się w dekoderach.

ravel

Banned
Peek napisał:
W dodatku UPC serwuje słabsze dekodery, bo nawet małe dzieci wiedzą, ze Philips nie specjalizuje się w dekoderach.
Może jakieś konkrety, bo na razie wiemy, że Kaona ma "ponoć wyświetlacz, wejście HDMI i ładnie wygląda" :) . Z tego co wiem Philips ma na pewno to samo a oprócz tego nagrywarkę.

bluray

Banned
Sorry, ale SAMSUG także nie zbudował innego tunera TV SAT HD jak ten dedykowany dla "CYFROWY POLSAT".
Ale SAMSUG to GIGANT światowy z centrum R&D w Warszawie ws. softu HD.
To jest wiedza z oficjalnych komunikatów prasowych. Byłem w tym centrum.
Jest rzeczywiście mocno utajnione.
Vis a vis REMONT - RIVIERA, obok wydziału Elektroniki Politechniki Warszawskiej.

ravel

Banned
ra74 napisał:
tzn 118 płacisz za samo tv ?
Ostatnia faktura
Opłata za utrzymanie sieci 18,53zł
Dostęp do usług cyfrowych 10,00zł
Abonament Basic 45,57zł
Abonament Canal+ 34,00zł
Abonament Basic Plus 10,00zł
Razem 118,10zł

mosca

New member
No to pozostaje ci tylko czekać na zakończenie umowy. Ja za telefon + internet (3/6 mb) + TV analog i cyfrowy płace 119 zł

Do góry