a skąd Ty wziąłeś tę teorię? Poczytaj o HDMI.Peek napisał:A w dekoderze jest tylko 1 HDMI musisz go uzyc do obrazu, wiec do dzwieku pozostaje ci tylko coaxial.
a skąd Ty wziąłeś tę teorię? Poczytaj o HDMI.Peek napisał:A w dekoderze jest tylko 1 HDMI musisz go uzyc do obrazu, wiec do dzwieku pozostaje ci tylko coaxial.
Jak nie skoro połączenie kaon<=hdmi=>amp<=hdmi=>tv działa jak najbardziejSzynszyl napisał:Darkheart - widocznie film który oglądałeś został nagrany w takich proporcjach - zapewnie 1:81:1, a więc jest po prostu szerzej niż w 16:9, stąd te pasy
A jeśli chodzi o dźwięk DD - może być jak najbardziej przesyłany przez hdmi do tv, właśnie z tego powodu że często hdmi jest jedyną możliwościa przesłania DD (albo innego formatu) niektóre telewizory są wyposażone w wyjście cyfrowe dźwieku Po to, by móc ten dźwięk przekazać do systemu audio
Tylko teraz kwestia czy nasz Kaon w ogóle przekazuje dźwięk w odpowiednim formacie poprzez hdmi... Troszkę się bawiłem i wygląda na to, że nie
qura12 napisał:Jak nie skoro połączenie kaon<=hdmi=>amp<=hdmi=>tv działa jak najbardziej
Michal44 napisał:I działa Dolby przy takim połączeniu?
Jak w takim razie sprawić, żeby się aktualizował?qura12 napisał:Tak, ten nowy soft jest z któregoś tam lipca
Nie wiem, mi się samo zaczęło aktualizować. Dekoder zawiesił się na dobrą godzinę, a potem włączył się na nowo i był już nowy soft.Szynszyl napisał:Jak w takim razie sprawić, żeby się aktualizował?
W Ustawieniach Osobistych/Powiadomieniach jest opcja Auto-aktualizacji. Tylko czy to się tyczy softu? Domyślnie miałem ją ta nie, potem przestawiłem na tak, ale wersja nadal się nie zmieniła.
4pac napisał:Pytanko - czy w ofercie Astera jest radio??