A ja właśnie jestem po pasjonującej, długiej wizycie w BOA Aster - bo jakoś moje zgłoszenie internetowe "się zapodziało" i przez telefon poradzili osobistą wizytę albo list polecony...
Po raz kolejny opisałem mój problem z HD, po raz kolejny mają nasłać technika... i to w sumie jedyne, co mogą zrobić. Ewentualnie proponują zrezygnować z HD, na to łaskawie pozwolą. I w sumie figę kogokolwiek obchodzi, że to ta "bogata oferta HD" przekonała mnie do pozostania w Aster... Ech, widzę że mam szansę bliżej poznać wszystkich techników pracujących dla Aster.
A na serio, tak się zastanawiam nad jednym. Rzekomo poziom sygnału jest u mnie ok. Wydaje mi się to prawdą, bo gdyby był kiepski, to chyba powinny siadać wszystkie kanały HD, czy dobrze kombinuję?
Poza tym wydaje mi się, że problemy pojawiają się po jakimś czasie pracy dekodera - czyżby się przegrzewał? Ewentualnie jakiś problem z przepełnianiem się pamięci / bufora? Czy ktoś ma jakiś pomysł? Albo zna zasadę działania tego sprzętu na tyle, aby coś podpowiedzieć? Czy ewentualnie winna może być karta SIM w dekoderze? Jak wspominałem, zakłócenia występują na 3 kanałach - czy sygnał cyfrowej tv w kablówce idzie na osobnych częstotliwościach dla każdego kanału i możliwe jest, że coś zakłóca wybrane częstotliwości? Wyłączyłem w domu wszystkie urządzenia, które mogą "siać" - bez zmian...
Tak się dopytuję, aby może coś podpowiedzieć technikowi - może w końcu coś zdziała...
A co do popularności tv HD w Aster, to cóż... trochę mnie to nie dziwi. Polityka firmy jest tu dziwaczna - może po prostu dać sobie spokój z łączeniem usług cyfrowych i analogowych? Dać klientom możliwość kupna tylko pakietu cyfrowego, plus - jak chce - HD? I do cyfrowego wrzucić wszystkie kanały, jakie są w analogowej?