Witam,
Nie znam tych kolumn, ale miałem i SR7010 i Aventage 3040. Skoro twierdzisz, że SR7xxx sobie nie poradzi, to już tym bardziej Avantage nie da rady.
Ja właśnie zmieniam chatę i w nowym salonie buduję od podstaw system: 7.2.4
Liczę, że wreszcie będę miał "króliczka" - zobaczymy.
Póki co zamontowane są w suficie 36-cio metrowego salonu Klipsche CDT3650CII do Atmosa, jako SRB RP14sa a front zajął Central RP450C.
Na tę chwilę reszta sprzętu (czyli fundament) stoi jeszcze w starym salonie, bo do przeprowadzki pozostało kilka dni, a to co zamontowałem w nowym salonie podpięte jest do AV celowanego do sypialni, czyli mojego wysłużonego, gabinetowego Pioneera VSX924 oraz wsparte też sypialnianym SUB-em CA Minx X201. No i już gra miło...!
Swoją drogą bardzo mi się podoba maleńki Minx X201 - 5kg, 20x20x20cm i 200W z trzema membranami (dwie bierne), a robi tyle basu, że wręcz nie do wiary. Tym Kolegom co mają ciasno polecam zwrócić na niego uwagę. Moja sypialnia ma ok. 20 m.kw., zabudowę na dwóch ścianach oraz 2 centymetrową wykładzinę, więc zakładam, że skoro ten maluch radzi sobie z pustym jeszcze salonem o ceramicznej podłodze, to w sypialni będzie mistrzem. Ma wspierać zestaw JBL CS680.
A propos zmian - jeszcze powiem - że ostrzę sobie niesamowicie zębiska na nowe ONKYO 3100. Bardzo mi się jego parametry podobają, ale póki co rzeka wydatków na wykończenia domu zatrzymują idealnie moje zapędy na wydanie kolejnych 10k
Z ciekawostek na marginesie:
Kupiłem jakieś dwa m-ce temu - przypadkiem, będąc z Żoną po "suszarkę" w MM - film 4K UHD HDR. No i okazało się, że nie mogę go obejrzeć. Moje OPPO105 nie było w stanie ruszyć tej płyty. No to kupiłem Panasa 9000 z obsługą 4K UHD i HDR. Swoją drogą bardzo fajnie mi to chodzi - fenomenalnie radzi sobie z materiałami zarówno FHD jak i 4K z domowego NASa - dużo lepiej niż OPPO105 jeśli chodzi o FHD (UHD OPPO w ogóle nie "grało"). Zamontowałem Panasa - płyta dalej nie działa. Okazało się, że mój roczny LG 65 4K UHD nie ma HDR.... Nie poddałem się. Kupiłem nowy LG 65 z UHD i HDR. Tym razem okazało się, że nie działa nadal, bo ONKYO 3030 nie "przepuszcza" sygnału HDR..

Udało mi się jednak ominąć ścieżką VIDEO AV i pójść bezpośrednio do TV, a do AV wypuścić tylko Audio przez drugie HDMI. Na całe szczęście okazało się, że przynajmniej mój kabel WireWorld Violet daje sobie radę z tym sygnałem...
OSTRZEGAM: uważajcie, bo jak się okazuje obejrzenie jednego filmu, kupionego przypadkiem może kosztować kilkanaście tysięcy ...

))