Witam
Przeczytałem już cały temat i mam kilka pytań na które wydaje mi się że uzyskam tu odpowiedź
Zacznę może od problemu jaki mam przy podłączeniu notebooka Asus 1225B z amplitunerem Yamaha RX-V663 (podpinam za pomocą przewodu HDMI), po podpięciu i odpaleniu na Asusie filmu Yamaha wyświetla komunikat PCM. Bez różnicy czy dźwięk jest Dolby Digital, DTS czy DTS-HD Master. Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu.
Kolejna sprawa to taka że przymierzam się do zmontowania własnego HTPC. Chciałbym aby mój HTPC podpięty pod amplituner Yamaha RX-V663 + JAMO S606HCS3 SUB260 i TV SAMSUNG LE46A956 niemiał najmniejszego problemu z odtwarzaniem filmów full hd typu Bluray i dźwięków HD (DTS-HD Master , Dolby TrueHD). Chciałbym także umieścić w nim kartę DVB-T tak aby muc odbierać telewizję cyfrową naziemną wraz z kanałami HD

Jaki zestaw byście Mi polecili?
Zastanawiam się także czy składać nowy zestaw czy może zmontować coś z mojego komputera. A składa się on z: Procesora Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz, ram GeIL DDR2 4GB 800MHz, płyty głównej Asus Commando, grafika Galaxy GF 9600 GT ( grafikę to raczej by się chyba niewykożystało bo niema wyjścia HDMI), karta muzyczna Creative X-Fi XtremeMusic, zasilacz Corsair 500w
Prosiłbym o nakierowanie czy z mojego kompa dało by rade zrobić HTPC na moje potrzeby

czyli co by w nim zmienić, ale także o informacje jeśli składać nowy to jakie podzespoły zamontować? Z góry dziękuję za pomoc.