Na początek wielkie dzięki za info, nawet nie wiedziałem że jest taki sklep. Po chwili zastanowienia kupiłem ten odtwarzacz, przeważyła naprawde dobra cena i chyba lenistwo, czterdziestka na karku, oraz brak doswiaczczenia w zestawach HTPC, może w przyszłosci sie zdecyduję na takie centrum multimedialne. Jak odtwarzacz dotrze do mnie to podzielę sie wrażeniami. Dzięki. Pozdrawiam.Ja bym kupił, jak się nie sprawdzi to za tyle zawsze sprzedasz.
Pozdrawiam,
Z tymi rachunkami to przesadzasz. U mnie HTPC działa 24h/365 dni w roku, non stop ssie torrenty, często służy mi do rippowania, demuxowania, a nawet stoi tam serwer bazy danych, podłączonych ma 5 dysków wewnętrznych i napęd BD, a rachunki miesięcznie nie przekraczają 200 złotych. A nie wspomnę o tym, że jeszcze jest Onkyo 809, który działa w trybie czuwania i subwoofer, który także sobie czuwa i czeka na sygnał by dać bum.Nie nie nie, troszeczkę źle mnie zrozumieliście, lubię prostotę jaką posiada odtwarzacz multimedialny, chodzi mi o to że nie ma potrzeby aby nagrywać jakieś nowych kodeków, ale z tego co naczytałem się, to i tak trzeba kombinować z firmware bo przeważnie te oryginalne jest do dupy.
Co do HTPC to ciekawy temat gdyż ostatnio myślałem na X360 i jakimś playerku typu X SW3 czy Egreat R200S PRO. A tu maiłbym dwie pieczenie na jednym ogniu, ale jeśli ma mi HTPC służyć jako konsola to trzeba mocne bebechy a wtedy jest prądożerny nie zejdzie do ok 50W a nie wspomnę już w porównaniu z Media Playerem gdzie pobór prądu jest w granicy 10W.
Ale do rzeczy, zastanawiam się nad Raspberry Pi, niby na YouTube widać że radzi sobie jako XBMC bardzo dobrze ale jak jest w rzeczywistości nie wiem.
Co do dłubaniu w HTPC to bardziej zależy mi aby złożyć nagrać system skonfigurować stery do XBMC za pomocą jakiejś paczki kodeków i żeby wszystko grało, mam sporo filmów z kamery hd wiec zależało by mi aby sprzęt poradził sobie z tym. Miał by też służyć jako zasysacz torentów nocami, ale chyba rachunki mnie zjedzą.