65OLED 718 vs 818

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jest dostępny , masz dla członków forum za 8199 zł z pakietem gratisów o wartości 500 zł .

Fabio666

New member
Czy to normalne że 718 na początku wydaję dziwne dźwięki? Moja dziwnie świszczy - piszczy jest to słyszalne szczególnie w nocy. Ucho przykładam bliżej głośników i nie ma znaczenia czy podpięte jest coś pod hdmi czy korzystam z wbudowanych apek, Wystarczy, że tv wyświetla obraz.

Spiderro

New member
Cześć,

Czy montował ktoś Phillipsa 65OLED718 na ścianie i napisałby jaka jest odległość od dziur na wkręty do dolnej i górnej krawędzi TV? Chodzi mi o wymiary zaznaczone na czerwono na rysunku.

1713119154683.png

Mam już kupiony uchwyt (GÖTZE & JENSEN TM3760FMS), a nie mam jeszcze TV. Natomiast póki jest remont mieszkania to chciałbym wywiercić dziury na uchwyt, a nie wiem na jakiej wysokości to zrobić, żeby było ok.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Philips 65Oled 718 za 6399 zł z pakietem
Philips 65Oled 818 za 7799 zł z pakietem

Oleda trudno zestawić bo tylko z Oledem.
Masz 65LG oled C31 za 6600 zł

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
LG 65G45 za 17999 zł
Dla członków forum specjalna oferta na PW, ale poczekaj bo przed ME w Piłce będzie cashback .
Więc cena wówczas powinna być końcowa około 13.500 zł z pakietem

rafaello79

New member
Cześc, mam pytanko do posiadaczy TV Oled z serii 718: czy u Was też dzwięk z tego telewizora jest tak beznadziejny?Dolby Atmos wogole nie istnieje, zero basu, 8 letni panasonic mial porównywalny dzwięk, w pokoju nie mam warunków żeby podłączyć soundbar, ew. soundbar z subwooferem, a może z pozycji opcji można jakoś polepszyć dzwięk w tym modelu? w sensie uzyskac lepszy bas? w 2 pokoju stoi LG C1 i jezeli chodzi o dzwiek to jest przepasc na korzysc tego LG na podstawowych ustawieniach, Dolby Atmos super slychac

conqest

Well-known member
Bez reklam
Dolby Atmos wogole nie istnieje, zero basu,
A od kiedy Atmos to bas...
nie mam warunków żeby podłączyć soundbar, ew. soundbar z subwooferem,
To nie musi być soundbar, możesz podłączyć głośniczek np. taw6205/10 (wystarczy aby obsługiwał dts play fi)
a może z pozycji opcji można jakoś polepszyć dzwięk w tym modelu? w sensie uzyskac lepszy bas?
Zapewne można, ja nie mam 718 tylko 9206 i tam można bardzo dużo pozmieniać w kwestii dźwięku. Po zmianach sam tv gra naprawdę bardzo dobrze.
w 2 pokoju stoi LG C1 i jezeli chodzi o dzwiek to jest przepasc na korzysc tego LG na podstawowych ustawieniach, Dolby Atmos super slychac
Czekaj czekaj... Chcesz powiedzieć że w tv LG słyszysz Atmosa w jego wbudowanych głośnikach?? No to szacun...

rafaello79

New member
A od kiedy Atmos to bas...

To nie musi być soundbar, możesz podłączyć głośniczek np. taw6205/10 (wystarczy aby obsługiwał dts play fi)

Zapewne można, ja nie mam 718 tylko 9206 i tam można bardzo dużo pozmieniać w kwestii dźwięku. Po zmianach sam tv gra naprawdę bardzo dobrze.

Czekaj czekaj... Chcesz powiedzieć że w tv LG słyszysz Atmosa w jego wbudowanych głośnikach?? No to szacun...
ogladam na tym LG film siedząc 2,5metra od tv, przy jakiejs dynamicznej akcji slysze nie tylko z telewizora dzwiek wybuchow ale koło siebie też i w całym pokoju, co mi bardzo odpowiada, mojej matuli juz niekoniecznie:)Mielismy w 2 pokojach ten sam model panasonica z przed 8 lat, i spory przeskok w jakosci dzwieku jest tylko w tym LG
Tego efektu nie ma ogladajac w 2 pokoju "ten sam material" na tym Oledzie 718, pytanie czy to kwestia ustawień czy ten Philips ma tak słaby dzwięk

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jak widać tyle interpretacji ile osób.
Napisz do serwisu centralnego - oni bardzo rzetelnie podchodzą do sprawy.

Do góry