Witam,
1. czy obsługuje napisy txt?
2. jeśli napisy idą na filmie który jest w panoramie, to pojawiają się na obrazie, czy na czarnym tle na dole ramki tv, czy po części tu i tu?
3. czy są jakieś ustawienia wielkości napisów? Czy napisy są wyraźne *tak jak w samsungu, czy maleństwa jak w sony)?
4. czy są jakieś tła do napisów?
5. czy da się wybierać napisy zewnętrzne i wewnętrzne z plików MKV?
6. jak w końcu z tą czernią jest clouding?
7. czy ktoś może wrzucić na forum fotki w nocy przy zgaszonym świetle na początku filmu zanim się uruchomi by zobaczyć jak matryca świeci. ważne by zdjęcie zrobić na wprost tv (nie z boku).
8. lepszy wybór to ten Lg czy Samsung D7000 (D8000) ? Choć te mają małe chmurki na czarnym tle widoczne na ciemnych scenach w nocy.
9. jak płynność filmu (judder) (szczególnie widać to na filmie Posejdon na pcoczatku gdy zaczyna się scena ze statkiem, gdy klatkują okna kajut
- można robić testy jak ktoś ma dostęp do Posejdona
Tyle pytań. Z góry dziękuję za szczere odpowiedzi
WitamI stało się... 1,5 miesiąca użytkowania i padła matryca... na szczęście już wymieniona. Gość z serwisu stwierdził, że to jak na razie pierwsza usterka tego modelu
napiszcie, jakie na dzień dzisiejszy dostępne są polskie serwisy w smart TV. Już zamówiłem ten TV, ale zrezygnowałem ze względu na słaby Smart TV w Polsce.
Czy można np. oglądać tvnplayer . pl przez WWW czy przeglądarka obsługuje flash (którą wersje)?
1. czy obsługuje napisy txt?
2. jeśli napisy idą na filmie który jest w panoramie, to pojawiają się na obrazie, czy na czarnym tle na dole ramki tv, czy po części tu i tu?
3. czy są jakieś ustawienia wielkości napisów? Czy napisy są wyraźne *tak jak w samsungu, czy maleństwa jak w sony)?
4. czy są jakieś tła do napisów?
5. czy da się wybierać napisy zewnętrzne i wewnętrzne z plików MKV?
6. jak w końcu z tą czernią jest clouding?
7. czy ktoś może wrzucić na forum fotki w nocy przy zgaszonym świetle na początku filmu zanim się uruchomi by zobaczyć jak matryca świeci. ważne by zdjęcie zrobić na wprost tv (nie z boku).
8. lepszy wybór to ten Lg czy Samsung D7000 (D8000) ? Choć te mają małe chmurki na czarnym tle widoczne na ciemnych scenach w nocy.
9. jak płynność filmu (judder) (szczególnie widać to na filmie Posejdon na pcoczatku gdy zaczyna się scena ze statkiem, gdy klatkują okna kajut
- można robić testy jak ktoś ma dostęp do Posejdona
Witam
To pech ... czy mógłbyś coś więcej powiedzieć w jaki sposób padła ta matryca (obrazu nie było czy jakieś były zniekształcenia itp. w obrazie?) ... i pytanie jeszcze jedno jeśli chodzi o serwis czy wymienili w domu tą matrycę i ile czasu trwało to od zgłoszenia problemu do ostatecznego szczęśliwego rozwiązania ?
Mam nadzieję że to będą jednostkowe przypadki (1,5 miesiąca i już awaria matrycy nie brzmi to ciekawie)
Pozdrawiam
Odnosnie tych ciemych pasów-macie rację. Nie wiem co to jest ale napewno widoczne jest to przy oglądaniu meczy piłki nożnej bądź hokeja na lodzie.
Pierwsze 3 modele co podałeś to te same modele różnią się tylko rynkiem pierwszy w USA drugi np u nas w PL a trzeci 670T Anglia.
Ja mam pytanko czym różni się seria LM670s od LM620s. Czy to tylko kwestia WiFi czy coś jeszcze?
Bo aktualnie w jednym ze sklepów w moim mieście jest dostępny model 42LM620s za 2,900 zł z adapterem wifi za 1zł. Więc jeśli to tylko kwestia tego wifi to w takiej opcji brałbym obecnie właśnie ten LM620S, bo jednak jest na miejscu i tańszy niż LM670S w sklepach internetowych.
No chyba że różnica jest większa, to będę polował na jakąś obniżkę ceny tego LM670S.
Aktualnie ten pilot podobnie jak adapter wifi dorzucają za 1zł, stąd moje pytanie o to czy oprócz wifi 660/670 czymś istotnym się różni od 620. Bo z jednej strony te 2-3 stówy to nie dużo a z drugiej strony skoro dają te dodatki za 1zł brak "pełnego" wifi i pilota się tutaj rozwiązuje.Uważam, że nie warto brać modelu 620. Lepiej dołożyć 200-300 zł i kupić wersje 660 (to samo co 670 tylko inny kolor ramki). W 660 otrzymasz dodadtkowego gadżeciarskiego pilota, wbudowane Wi-Fi, WiDi i super dizajn
Nawet jak się nie różni obrazem (a pewnie się trochę różni) to i tak warto dołożyć.
Aktualnie ten pilot podobnie jak adapter wifi dorzucają za 1zł, stąd moje pytanie o to czy oprócz wifi 660/670 czymś istotnym się różni od 620. Bo z jednej strony te 2-3 stówy to nie dużo a z drugiej strony skoro dają te dodatki za 1zł brak "pełnego" wifi i pilota się tutaj rozwiązuje.
Inna sprawa że promocja z tymi dodatkami pewnie się niedługo skończy .