Jasne, że szkoda nerwów bo ogólnie w tym modelu jest sporo takich męczących niby drobnostek. Ale może inne TV też tak mają. Pozostanie oglądanie po USB, bo kompa mam daleko od TV a ponadto nie lubię jak wiatraki szumią podczas oglądania. Servio nie będę próbował bo właściwie to zależało mi głównie na odczycie z NAS-a. Kompa z DLNA spróbowałem tylko dlatego by sprawdzić czy nie będzie lepiej niż z WD book Live, ale jak widać toshiba to kapryśny LCD.Ja olalem tematy bo szkoda nerwów. Podłączam tv pod kompa i tyle.
Pozostanie oglądanie po USB...
... poprawa w DNLA, teraz wszystko odtwarzam w sieci. (...) Nr firmwaru to 7.028,12,1 Mar 19 2013 Mboot 00646225
Mój TV raz zaktualizował oprogramowanie, ale jest tak jak pisałem przez DLNA jest bardzo kiepsko. Teraz mam komunikat "brak nowego softu" czyli rozumiem, że drugiej aktualizacji dla 40TL939 nie ma.Aktualizacja firmwaru (co prawda w modelu TL938, ale to to samo) pomaga:
U mnie też jest 7.0.27.19.1 Jan 16 2013. Czyli pozostaje czekać, aż Toshiba raczy udostępnić nowy soft dla wszystkich, bo przecież nie będę wzywał serwisanta.Ja w swoim TV mam 7.0.27.19.1 Jan 16 2013 i u mnie filmy z serwera nie działają, a kolega system2007 ma z marca 2013 i u niego działa.
Ale to pewnie jest oprogramowanie dla Windows. A ja korzystam z NAS WD My book Live. Nie interesuje mnie oprogramowanie na komputer, bo po to mam NAS by komputer mi nie szumiał i nie zżerał prądu jak oglądam film. Jakbym miał korzystać z komputera po kablu LAN, to wolałbym podpiąć grafikę przez HDMI i wyświetlać wszystko z kompa, a nie zastanawiać się co DLNA odtworzy, a co nie.W sprawie DNLA trzeba postawić dobry serwer.
Ja używam TZW Domowy Media Serwer, ???????? ?????-?????? (UPnP, DLNA, HTTP).
Jest pisany cyrlicą, ale jest to klon Home Media Serwer. Wszystko można przesłać nawet 3D bez problemu ale tylko na kablu. Przez WiFi nie ma co próbować.
Propozycja godna poparcia.Myślę że warto założyć osobny wątek na temat serwisów Toshiby w Polsce, i uważam że się nigdy nie wyczerpie.
Witam
46TL938G
Mój Tvik jedzie do Wawy na Centralny serwis. Ma przypadłośći które mnie wkurzają, tzn, sam potrafi się wyłączyć bez powodu, kiedy jest włączone HBBT. Jak wyłączyć to jest ok. Tną się filmy w MKV nie wszystkie , tylko te w jakości Full.
W sprawie DNLA trzeba postawić dobry serwer.
Ja używam TZW Domowy Media Serwer, ???????? ?????-?????? (UPnP, DLNA, HTTP).
Jest pisany cyrlicą, ale jest to klon Home Media Serwer. Wszystko można przesłać nawet 3D bez problemu ale tylko na kablu. Przez WiFi nie ma co próbować.
Propozycja godna poparcia.
Ja po rozmowie z "centralą" dostałem telefon do lokalnego serwisu.
Rezultat: po dwóch telefonach ze strony serwisu (jeden z nich to: "a może soft by pan sobie zaktualizował, może pomoże" - przypominam gwarancja door-to-door, a nie phone-to-phone), pomysł naprawy mojego TV umarł najwyraźniej śmiercią naturalną i od miesiąca nie żyje
Też mam filmik jak cudownie zachowuje się mój TV, serwis nie chciał go nawet oglądać niestety ...
Może jakby umieszczać to wszystko w osobnym temacie, ktoś by zareagował (naiwne to trochę, ale może ...)
A może ktoś po lekturze takiego tematu zrezygnowałby po prostu z zakupu TV od Toshiby i uniknął tego przez co przechodzi większość jego użytkowników, gdy TV się zepsuje ? (choć mój od początku nie działał poprawnie, więc trudno nawet mówić, że się zepsuł)
Zdjęć nie zrobię, ale mogę napisać, że wszystkie rogi są jaśniejsze ale te z prawej bardziej. Ponadto u mnie w ogóle na całej powierzchni matrycy widoczne są takie jaśniejsze place.jak wyglada u was podswietlanie matrycy??? ktos juz pisal ze widac z prawej strony w rogach jasniejsze miejsca, mozna prosic jakies zdjecia z ciemnego kadru?