Też tak miałem w dzień nie widać a w nocy przy jasności poniżej 50 też mniej widać. Problem jest dopiero w treściach HDR gdzie podświetlenie działa z pełną mocą a tv nie ma lokalnego wygaszania. Wtedy może irytować. Jak ci bardzo przeszkadza szukaj innej sztuki.Cześć wszystkim,
To mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość.
Kupiłem C715 i mam spory problem, w każdym rogu i dodatkowo w górnym brzegu na środku ekranu są bardzo widoczne rozjaśnienia na ciemnym tle. Najbardziej widoczne jest to podczas uruchamiania tv, gdy ten wyświetla logo tcl. Na jasnych scenach jest to praktycznie niezauważalne, natomiast w ciemnych widać to mocno. Miał ktoś taki problem? Widziałem kilka podobnych opinii, ale u mnie jest to bardzo widoczne. Wygląda to jak takie nierównomierne smugi.
Jak kupowałeś przez Internet to nie ma żadnego ryzyka.Smugi u Ciebie też miały po kilka- kilkanaście cm? Właśnie nie wiem jak to rozegrać, chyba jedyna opcja żeby załapać się na cashback to zwrócić ten w poniedziałek załóżmy, a dziś do północy zamówić nowy, tylko jest ryzyko ewentualnej odnowy przyjęcia zwrotu.