Po przeczytaniu paru artykułów zainteresowałem się modelem HISENSE 65U8KQ, jednak po wizycie w sklepie ME sprzedawca odradził mi go, a zaproponował model HISENSE 65U7NQ, który w porównaniu do ww. był jaśniejszy i miał zdecydowanie żywsze kolory. Podejrzewam, że te telewizory zostały odpowiednio ustawione, żeby robić odpowiedni efekt w sklepie, ale namieszało mi to trochę w głowie. Chciałbym się was poradzić co do 5 000 zł. będzie dobrą opcją. Może całkowicie inna marka? Mój wysłużony, ale wciąż sprawny i naprawdę dobrze wyglądający Samsung jest po prostu za mały.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor: 30m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora: 3,25m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem: 4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne: Na wprost ekranu
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć: Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju: Popołudniami, gdzie siedzi się najwięcej, promienie słoneczne padają wprost na ekran telewizora, ale w razie czego są rolety, które to niwelują.
7. Jaki masz obecnie telewizor: Samsung UE40D6500 z 2011 r.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał: Żywe kolory, dobry kontrast, ze względu na jasność pomieszczenia, dobre odczucia w grach.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: 4K, HD, SD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora: Amplituner Yamaha HTR-4068 (Chromecast, Xbox Series X)
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor: 8 godzin
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą: bez różnicy
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej: głównie VOD
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora: rzadko, a bardziej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie: TAK, 4 godziny
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień: wieczorami
17. Preferencje co do wielkości: 65"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach: nie ma takich rzeczy https://**********.com/forum/uploads/emoticons/default_smile.png
19. Preferencje co do marki: kiedyś głównie Samsung, teraz jestem otwarty na propozycje
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne: mój obecny telewizor ma 3d aktywne, a okulary założyliśmy może z 4 razy przez 10 lat
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup: 5 000 zł
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor: 30m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora: 3,25m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem: 4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne: Na wprost ekranu
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć: Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju: Popołudniami, gdzie siedzi się najwięcej, promienie słoneczne padają wprost na ekran telewizora, ale w razie czego są rolety, które to niwelują.
7. Jaki masz obecnie telewizor: Samsung UE40D6500 z 2011 r.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał: Żywe kolory, dobry kontrast, ze względu na jasność pomieszczenia, dobre odczucia w grach.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: 4K, HD, SD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora: Amplituner Yamaha HTR-4068 (Chromecast, Xbox Series X)
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor: 8 godzin
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą: bez różnicy
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej: głównie VOD
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora: rzadko, a bardziej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie: TAK, 4 godziny
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień: wieczorami
17. Preferencje co do wielkości: 65"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach: nie ma takich rzeczy https://**********.com/forum/uploads/emoticons/default_smile.png
19. Preferencje co do marki: kiedyś głównie Samsung, teraz jestem otwarty na propozycje
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne: mój obecny telewizor ma 3d aktywne, a okulary założyliśmy może z 4 razy przez 10 lat
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup: 5 000 zł