Zmiana frontów..na początek :)

TomekOp

Member
Z moich doświadczeń elektronika powinna być nawet sporo droższa od kolumn. Inaczej mówiąc najdroższa na jaką nas stać.
Nawet tanie kolumny potrafią zachwycić na odpowiednim wzmacniaczu.

Najwięcej do systemu wnosza koumny więc na KOLUMNY warto najwiecej zainwestować. I od nich zaczyna sie składanie systemu nie na odwrót. Logiczne i podstawowa zasada w Hi FI. Każdy może mieć własne zasady oczywiscie.

Ostatnia edycja:

lobos

New member
Bez reklam
Z moich doświadczeń elektronika powinna być nawet sporo droższa od kolumn. Inaczej mówiąc najdroższa na jaką nas stać.
Nawet tanie kolumny potrafią zachwycić na odpowiednim wzmacniaczu.
Się sprawdzi co dobry piecyk wyciągnie z moich Z7? ;-)
P.s. kiedy dotrą Silvery do Ciebie?

jumper.as

New member
A Ty myślisz, że te (zacne) B&W zagrają ot tak - just like that ;)
Do nich trzeba równie konkretnej elektroniki, bez tego będą ledwo plumkać.

Nigdy nie miałem okazji posłuchać B&W ale jak patrze na nie które zdjęcia to elektronika musi być z pierwszej ligi. W linku poniżej koleś sprzedaje 800D, tak na prawde nie ma to znaczenia ale zobaczcie sobie na zdjęcie jaką salką ktoś tam dysponuje :)
FINN

syneq

New member
U mnie listę marzeń zdecydowanie redukuje moje 16 m kw. więc w grę wchodzą raczej tylko małe kolumny i po klopocie:)

lobos

New member
Bez reklam
U mnie listę marzeń zdecydowanie redukuje moje 16 m kw. więc w grę wchodzą raczej tylko małe kolumny i po klopocie:)
Witam Twojej sygnaturze zestaw jak marzenie :eek:k:
Na 16m2 gra to na pewno zacnie ;-)

Silvery już w drodze. Może jutro ale najpóźniej we wtorek.
Ciekawe co napiszesz względem niebieskich?
Przeskok duży jeśli chodzi o serię. Pewnie będzie wow! ;-)
Porównywałeś któryś IC Tellurium z Twoim Furutech?

syneq

New member
Witam Twojej sygnaturze zestaw jak marzenie :eek:k:
Na 16m2 gra to na pewno zacnie ;-)

Ciekawe co napiszesz względem niebieskich?
Przeskok duży jeśli chodzi o serię. Pewnie będzie wow! ;-)
Porównywałeś któryś IC Tellurium z Twoim Furutech?
Narazie zestaw gra na około 20 metrach jest dobrze, 16 metrów będę miał niedługo, przeprowadzam się w końcu na swoje więc teraz inne priorytety- zestaw marzeń musi poczekać [emoji6]. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, pamiętam jak byłem kiedyś na odsłuchu jakis kolumny i zobaczyłem piękne kolumny chyba dali to były zapytałem o cenę i chyba mało nie padłem z wrażenia kiedy dowiedziałem ile kosztują .Stwierdziłem że to nie moja półka, miła pani za lada stwierdziła żebym się nie zdziwił jak za kilka lat będę rozważał zakup kolumn w takiej cenie -dużo się nie pomyliła [emoji6]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A Ty myślisz, że te (zacne) B&W zagrają ot tak - just like that ;)
Do nich trzeba równie konkretnej elektroniki, bez tego będą ledwo plumkać.

Dokładnie bo wielu o tym niestety zapomina.. A B&W tez prąd lubią więc nie może to być marny wzmaczek..
Powiem szczerze, że venere dla mnie są o wiele ładniejsze. Czytałęm o tych Liuto, że grają rewelacyjnie:)

Znam takich co uważają że im lepiej te kolumny podchodzą niż venere.. - nigdy ich nie porównywałem bezpośrednio więc ciężko się odnieść .. Liuto na pewno w tej cenie warto ich odsłuchać.

Henry

Active member
Bez reklam
A ja dzisiaj:
Spotkałem się z kolegą
Bo kolega jest od tego
I wypada czasem spotkać się z nim

I w takich oto okolicznościach przyrody spędziliśmy czas ;)

1.jpg

2.jpg

Upewniłem się co do R-ki,
Porównaliśmy Arcama vs Marantza i pewne mankamenty Marantza w starciu z Arcamem A29/A39 oczywiście się potwierdziły, ale przyjmuję i akceptuję je, naprawdę jest dobrze i nie ma co się czepiać detali i rozkładać ich na czynniki pierwsze.
Za transport posłużył nam Arcam CDS27+ fajny kombajn sieciowy, choć mam pewne zastrzeżenia do wyświetlacza- bidny i tyle, ale za to czytelny.

Na temat drugiego zestawu kolumn wypowie się Kolega, żeby nie było tylko na mnie.
Prawda Krzychu?

ps. To był taki przedsmak AS, dla abstynentów niestety, bo musieliśmy autami jechać każdy w swoją stronę :D

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Nigdy nie miałem okazji posłuchać B&W ale jak patrze na nie które zdjęcia to elektronika musi być z pierwszej ligi. W linku poniżej koleś sprzedaje 800D, tak na prawde nie ma to znaczenia ale zobaczcie sobie na zdjęcie jaką salką ktoś tam dysponuje :)
FINN

Zestaw marzeń z piecykami Classe:D

Czekam na Krzycha, niechaj szybko tutaj piszę jak jego zdaniem zagrały Venere 2.5:D

rafa@rafa

Active member
Bez reklam
Upewniłem się co do R-ki,
Porównaliśmy Arcama vs Marantza i pewne mankamenty Marantza w starciu z Arcamem A29/A39 oczywiście się potwierdziły, ale przyjmuję i akceptuję je, naprawdę jest dobrze i nie ma co się czepiać detali i rozkładać ich na czynniki pierwsze.
Czyli mówisz, że jak w końcu przytulisz te R-ki to od bidy bez zmiany elektroniki mogą grać? :D

lobos

New member
Bez reklam
Panowie naskrobcie coś więcej na temat tego odsluchu... ;-)
Dokładnie! Umówili się beze mnie 😂
Takie Towarzystwo... i zacny sprzęt.
Wiedziałem, że Henrique wybierze literkę "R" :p
Następny odsłuch w Krakowie i meta u mnie?
W towarzystwie zupełnie inaczej się słucha nowości :)
Pozdrawiam!

Henry

Active member
Bez reklam
Czyli mówisz, że jak w końcu przytulisz te R-ki to od bidy bez zmiany elektroniki mogą grać? :D
Mogą, dzisiaj zresztą z Krzyśkiem dokładnie to samo stwierdziliśmy na temat ich połaczenia z Marantzem- jest naprawdę dobrze, ale też mamy świadomość, że mogłoby być lepiej, więc dobra baza w postaci kolumn, a jak kiedyś wpadnie nadprogramowa kasa, to zawsze można myśleć o poprawie. Jednym słowem życie ;)

Obstawiam, ze R-ki będą na bank :D z resztą dziś potwierdziły swoją przewagę ;)
Nic dodać nic ująć.

Panowie naskrobcie coś więcej na temat tego odsluchu... ;-)
R-ki pokazały klasę, było słychać ich wyższość w każdej nucie, w każdym zakresie, niesamowita separacja dżwięków, przestrzeń.
Klasa i kultura nieosiągalna dla Venere.
Jak puściliśmy Korna i podbięty był Arcam A39, to bas czuć było na nerach, klacie i plecach, ale nie był to bas z tych dudniących, a po prostu czuć było jego potęgę i soczystość, zresztą też przy Kornie, gdzie było tyle "chaosu" w dźwięku, bez problemu można było usłyszeć każdy instrument, każdy dźwięk z osobna i poczuć jak te dźwięki tworzą spójną przestrzeń.

Dokładnie! Umówili się beze mnie
Takie Towarzystwo... i zacny sprzęt.
Wiedziałem, że Henrique wybierze literkę "R" :p
Następny odsłuch w Krakowie i meta u mnie?
W towarzystwie zupełnie inaczej się słucha nowości :)
Pozdrawiam!
Dzisiaj o Tobie z Krzychem rozmawialiśmy i stwierdziliśmy, że z takim Herbatnikiem jak Ty to idziemy w ciemno, tak więc możesz się spodziewać :D

Do góry