Zmiana frontów..na początek :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dzisiaj dowiedziałem się fajnej rzeczy odnośnie Paradigma personów, otóż można sobie zamówić kolor z kilkunastu dostępnych jakie producent ma w swojej ofercie. Wystarczy tylko wejść na ich stronę, zobaczyć jaki pasuje i zamawiamy w danym kolorze. Dodatkowo można wybrać w kilku kolorach: kolor frontu, a tym samym zmienia się kolor nóżek kolumn, kolor maskownicy jak i kolor poszczególnych głośników.. i cena jest ta sama co za wyjściowy kolor. Powiem szczerze fajny pomysł..

https://design.paradigm.com/persona/customize

Mój przykład..

how to do a screenshot on a pc

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Powinno, niestety tak nie ma, a pomysł bardzo dobry. Dla mnie duży pozytyw dla takich "akcji"

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek, jak juz kolory wybierasz to rozumiem ze zaraz wymieniasz :))

Lolo to nic nie oznacza, tak jak napisałem w 2013 roku, że te kolumny, które mam to są na 5-6 lat może tylko tyle, że kiedyś nie brałem tych kolumn pod uwagę ze względu na kolor, a teraz pewnie kiedyś posłucham, tylko wiesz jak to jest przy tego typu zabawkach, aby zorganizować odsłuch w pewnym sklepie trzeba chwilę odczekać, aby zorganizował kolumny, elektronikę i kable, a tym bardziej jeśli jest to wszystko od trzech różnych dystrybutorów. Całe szczęście, że jest jeden sklep co dałby radę (bo elektronika zawsze może być inna od tej, której ja tam sobie wymarzyłem, chodzi o zobaczenie "charakteru" kolumn) to zorganizować o ile tylko będzie miał chęć co z tymi różnie bywa, czego już miałem możliwość doświadczyć. Kolejna sprawa to wiesz w tej cenie to już każdy inny Producent ma coś w swojej ofercie i często gęsto są to firmy, które już zęby zjadły na robieniu kolumn głośnikowych. Co nie zmienia faktu, że wkleiłem to w tym temacie, bo sam pomysł jest genialny, aby ludzi zachęcić do odsłuchu tych czy innych kolumn z tej serii. Mi się bardzo podoba takie zagranie Producenta i powinni inni również tak robić. A tym bardziej jeśli jest to dokładnie ta sama cena. Jedno jest pewne teraz warto jest już posłuchać tak aby być przekonanym czy te kolumny są warte grzechu czy też nie w stosunku do tego ile kosztują i co można od innych Producentów kupić w tej lub podobnej cenie.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Tak tylko zartowalem. Ale by sie to zgadzalo ze powoli wymieniasz, 5 lat juz minelo i zostal rok na odsluchy.

Takie kolumny to nie moja liga wiec nawet nie bede sie wypowiadal :), (jedynie moge wyrazic zdanie na temat wygladu) xd

lolek126

Well-known member
Bez reklam
5 lat w tym roku, więc na pewno jeszcze rok nie myślę na poważnie o zakupie, a tym bardziej, że chodzi mi po głowie pewna elektronika i chcialbym to w jednym czasie kupić. A nie ukrywam, że najchętniej kupiłbym wtedy, kiedy będzie zmieniała się seria i wtedy jakby nowa integra grała jeszcze lepiej niż obecna to wtedy można by było kupić new model, natomiast jeśli różnica nie byłaby za duża , a cena by podskoczyła to wtedy można kupić taniej wychodzący model. Ale na razie to gdybanie i nie myślę o zakupach, mam inne rzeczy na głowie, bardziej rodzinne. Ale słuchać trzeba powoli pewnych rzeczy, bo potem na raz ciężko jest i z czasem i z organizowaniem takich odsłuchów...

A propo ligi.. powiedz czy 15 lat temu myślałeś , że np będziesz miał takie audio jakie masz dzisiaj ? Myślę, że nie.. tak jak wielu innych w tym również ja.. a jednak każdy z nas ma jakieś audio z którego bardziej lub mniej ale jesteśmy zadowoleni patrząc ile na to wydaliśmy i ile z tego otrzymujemy od tych zabawek :) I nigdy nie wiadomo co będzie za rok dwa, a ja powiem Ci szczerze zawsze lubiłem zajść do sklepu i czegoś posłuchać nawet jak mnie na to nie było stać.. mi to zawsze sprawiało przyjemność.. tak jak teraz czasem podskoczę do Gościa, który ma fajowy gramofonik i naprawdę przy szklaneczce "łyskacza" miło jest posłuchać coś co nawet nie koniecznie słucham u siebie.. ale gramofon ma swój urok..co powoduje, że ta godzinka czy dwie słuchania ma coś w sobie .... Myślę , że Krzychu radio i inni, którzy mają gramofony to przyznają.

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
przy szklaneczce "łyskacza" miło jest posłuchać coś co nawet nie koniecznie słucham u siebie.. ale gramofon ma swój urok..co powoduje, że ta godzinka czy dwie słuchania ma coś w sobie ....
Usiąść przed domem, posłuchać ptaków, a jedynym światłem jest to od Księżyca... a gramofon niech się kurzy ;)

Bipo

Active member
Bez reklam
Ja 15 lat temu to jeszcze na technicsie z altusami muzyki słuchałem... :) Lolek Ty sobie założyłeś 5-6 lat ale jakby się trafiła mega okazja to byś tej liczby nie zmniejszył... :)?
Również jak wracam nie raz z pracy a jeden salon mam po drodze, to jak widzę że mają coś ciekawego podpięte go a wcześniej tego nie słuchałem to szkoda przepuścić taka okazję. Ja ostatnio miałem przyjemność po pracy w salonie słuchać monitorów za ok 20tys firmy Megalith Audio. MaNofaktura Polska ale dźwięk naprawdę świetny. Grało to z elektroniką Nad a bas schodził tak nisko że myślałem że gdzieś w rogu suba podlaczyli... :)
Ps. Co to za gramofon ?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bipo nie jest to jakiś mega Hiend, kiedyś pisałem o tym, ale dla mnie osobiście nic więcej bym nie potrzebował - Transrotor Z3 dobrze "wyposażony" :) fajna zabawka i fajnie wygląda , a dźwiękowo jak dla mnie bajka. Ale na pewno są tacy dla których taki gramofonik to jeszcze nie jest cudo, ale w moich oczach jest fajowo i myślę, że większość osób tutaj podobne ma zdanie, oczywiście mam na myśli tych, którzy słuchali tej zabawki.

Natomiast co do okazji to Bipo powiem Ci szczerze, to co ja chciałbym raczej ciężko jest złapać w tzw. okazji, a szczególnie jeśli chcesz kupić nowe urządzenia, a ja z takiego założenia wychodzę, że pewne rzeczy kupuje wyłącznie nowe. Taki charakter...też jest aspekt tzw cen walut i jedno jest pewne, jakbym zdecydował się na kupno czegoś tam, a wstrzeliłbym się w okres rosnących walut tak jak jest to teraz (tylko na razie jeszcze nikt cen nie podnosi) to na pewno odczekam taki okres nawet jeśli miałbym czekać powiedzmy rok czasu. A dlaczego ? Z prostego powodu ja jestem wstanie wydać na pewne rzeczy kwotę X , która uważam za słuszną względem wydania na daną zabawkę i powyżej tej kwoty najzwyczajniej w świecie nie kupię, bo mam tę swoją linię , której nie przekraczam bez względu na wszystko. I bez względu jak bardzo lubię np zabawki z elektroniki.. bo jedno jest lubić, a drugie to mieć pewność , że wydana kwota jest dobrze ulokowana w dany sprzęt.
Tylko nie napiszę nagle, że to coś to jest lipa i nie warte ceny, tylko stwierdzę, że mnie nie stać kupić za taką cenę jaką chce producent/dystrybutor/sklep. Nie mam z tym żadnego problemu. Bo są w życiu ważne rzeczy i ważniejsze, a elektronika, auta itp nie są najważniejszymi - przynajmniej dla mnie. Pomimo, że lubię te zabawki i każdy to wie.

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
No to już bardzo zacna maszyna, ja sluchalem Z1 i dla mnie to już czysty hi end.. :) Gramofony tej firmy to jak dla mnie dzieła sztuki, które przepięknie się prezentują. Ja tam żadnym znawcą vinyli I gramofonu nie jestem więc bardziej jak coś to kupował bym oczami i takiego Z1 widziałbym u siebie w salonie. Nawet nie musiałby grać , wystarczył by mi aby stał jako ekspozycja... hi hi :)
Znawcy uwielbiają się w tych gramofonach drewnianych co totalnie mi wizualnie nie podchodzą. .. no ale cóż każdy wybiera coś pod siebie... :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja nie mam miejsca u siebie na gramofon, dlatego wszystkim pozytywnie zazdroszczę takiej zabawki. I zapewne przez ten fakt chce kupić jeszcze lepszy odtwarzacz cd niż to planowałem pierwotnie. A ostatnio jak pomagałem koledze w zakupie gramofonu to Krzyska radio się radziłem i na jego opinii, kumpel dokonał zakupu. We czwartek zaprosił mnie na odsłuch nowiusieńkiego gramofonu :) Obadamy co i jak.. Co prawda nie będzie to długo , bo to taki dzień, a nie inny ale sobota odpada bo uderzam nad Zegrze... sezon na żagle trzeba rozpocząć...

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
No to już bardzo zacna maszyna, ja sluchalem Z1 i dla mnie to już czysty hi end.. :) Gramofony tej firmy to jak dla mnie dzieła sztuki, które przepięknie się prezentują.

To prawda gramofony Transrotor nie tylko pięknie wyglądają ale i też tak brzmią też miałem okazję słuchać kilku modeli
Taka ciekawostka ,pierwsze gramofony tej firmy były z akrylu dopiero potem tworzono konstrukcje z użyciem aluminium i mosiądzu .Gramofon z aluminium pięknie wygląda, ale pojawia się problem w postaci fal stojących które objawiają się "dzwonieniem" aby tego uniknąć trzeba odpowiednio wyfrezować podstawę .To też jeden z głównych powodów dlaczego Transrotor tyle kosztuje .W przypadku gramofonu Zet trzeba dokupić pokrywę

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Nautilus jak wiesz jest dystrybutorem marki Music Hall.
Gratulacje. Music Hall "piątka" :) Słuchałem go i nie mogłem sie przyczepić ;)

Do góry