Zestaw stereo do pokoju 30m2

esbes

New member
Witam,

szukam zestawu stereo do pokoju o pow. 30m2.

W załączeniu dodaję zdjęcie pokoju. Narożnik będzie stał tak jak na rysunku lub przy przytulony do ściany bez okien, więc odległość słuchającego od zestawu to jakieś 3-4,5m.

Kolumny + amplituner czy wzmacniacz ? do kwoty 1500zł ( wraz z kablami ). Tu pytanie, czy na dość spory metraż to nie za mała kwota ?

Do sprzętu chciałbym podłączyć prawdopodobnie Philips 55PFT6550/12

Słucham wszystkiego oprócz radiowych hitów, country i disco polo. Zależy mi na głębokim basie.

Jest możliwość złożenia czegoś w tej kwocie ?

Interesuję mnie nowy i używany sprzęt, jestem świadomy że z nowym za taką cenę będzie ciężko żebym był zadowolony.

Co sądzicie o używanych kolumnach:

JAMO Classic 8 - 700zł

lub

Kolumny JBL TLX5000 - 350zł

Mam dostęp do odsłuchu niedaleko swojej miejscowości więc to dla mnie duży plus.

Używane wzmacniacze/amplitunery:

UNITRA WS-503 599zł

lub

sony str de695 500zł

Pytanie czy warto w ogóle inwestować w te modele na taki metraż ?

Z góry dziękuję za pomoc,

hkJxcjr.png

pozdrawiam

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Trudno będzie w tej cenie .Z kolumn które wymieniłeś bardziej bym się skłaniał ku Jamo .Poszukaj kolumn Mission M33/M 34 będzie głęboki bas

Oba wzmacniacze odpadają - a szczególnie Unitra ,rozejrzyj się za amplitunerem Yamahy serii RX ,albo wzmacniaczem serii AX .Niezłą alternatywą jest też wzmacniacz Onkyo A -9xxx który zapewni wyważony dźwięk

esbes

New member
Nadal szukam. Telewizor już zakupiłem. Czas na dźwięk. Będę wrzucał tutaj swoje propozycję, codziennie z rana szukam używek w swoich okolicach ; )

Jeśli nie znajdę nic z yamahy i mission będę wrzucał tutaj to co uda mi się znaleźć, żeby poradzić się was i nie kupić słabego sprzętu.

Dzięki za pomoc,

pozdrawiam

collider

New member
Bez reklam
Podstawowe pytanie jak chcesz podlaczyc wzmak z tv? Jezeli bezposrednio to czy tv ma analogowe wyjscia audio bo jezeli nie to zostaje kupno amplitunera.

Do góry