To dorzuć jeszcze do starcia tytanów NAD T748 (promocyjne zestawy ampli T748 plus bluray T567), ciekawe jakie wtedy będziesz miał odczuciaŚliczny klocek z tego Marantz'a ...choćby za to dam mu szansę zmierzyć się z CA![]()
Trochę nierówna może to być walka o ile nie odsłuchiwałbym każdego zestawu kolumn i z CA i z Marantz. Jeśli zdecyduję się na któreś kolumny po odsłuchu z CA to Marantz będzie raczej na przegranej pozycji, no chyba że ma podobny charakter do Cambridge'a?
CA551R obsługuje już dzwięk po hdmi:Chodzi mi o to że jeśli kolumny dobiorę pod CA to z Marantz mogą one już nie zgrywać się tak dobrze. Odsłuchy musiałbym prowadzić równolegle na jednym i drugim ampli. Trochę to czasochłonne.
Pytanie co do CA... bo przypomniało mi się że Azur 640R miał złącza hdmi działające jedynie na zasadzie trójnika. Amplituner nie przetwarzał informacji podanych na hdmi w żaden sposób.
Czy do Azur 551R można przez hdmi podać sygnał bitstream tak żeby zdekodował go amplituner? 640R nie miał dekoderów dźwięku HD a 551R ma więc zdziwiłbym się gdyby odpowiedź brzmiała "nie" ale i tak wolę zapytać![]()
Teraz zmiana serii to pewnie grubo przepłaciłeśMały update.. jeśli chodzi o amp to padło na Arcam FMJ360. Z moimi starymi Maestro basu przy takich wykonawcach jak np. Amon Tobin jest stanowczo za dużo jak dla mnie.. wylewał się on tak z bassreflexu, że aż zatkałem jego wyloty.
Będę więc szukał kolumn które dobrze potrafią nad basem panować, przy okazji nie zaciemniając reszty pasma.
Sugestie?![]()
Kwota maxymalna pozostaje bez zmian (jak w tytule wątku) ale nie musi być wykorzystana co do groszaCzyli zrob update tez co i za ile?DO opisu pasuja Dali Ikon - ładna kontrola, basu akuratnie, nie zaduzo, nie za mało, bardzo szczegółowe
3999 PLNTeraz zmiana serii to pewnie grubo przepłaciłeś![]()