Witam forumowiczów!
Tak jak w temacie, mam prośbę o pomoc w zakupie zestawu ampli A/V wraz z kolumnami. Jak na razie moim typem padła kombinacja:
Onkyo TX-NR808 wraz z Jamo s 608 HCS 3 + SUB 250
ale wszelkie inne propozycje zestawów są mile widziane
Na wstępie może napisze na czym mi zależy i co będę chciał podpiąć pod zestaw, wiec...
IN:
- Playstation 3 - HDMI
- Laptop SAMSUNG R580 - HDMI
- Polsatowski SAGEMCOM ESI-88 - HDMI
- ewentualnie Iomega ScreenPlay HD Multimedia Drive - HDMI
OUT:
- SAMSUNG UB40B6000
Chciałbym aby zestaw posiadał również:
- obsługę dysków sieciowych (możliwość odtwarzania muzyki, video z zasobów sieciowych)
- radio internetowe (mieszkam za granica i słuchanie RMF, ZET, ESKI itp. bez użycia kompa jest bardzo wskazane )
- obsługa i kompatybilność z iPhone
I w związku z tym pojawia się kilka pytań...
czy warto kupić ten amplituner...?
czy lepiej jaki niższej klasy (tańszy) ampli i dodatkowe urządzenie do obsługi sieci i radia internetowego...??
czy warto kupić ten zestaw głośników...?
jeżeli warto to brać z SUBem czy sam zestaw 5.0 już zrobi robotę...?
jak to zagra taka kombinacja...? (nie mam okazji odsłuchania tego nigdzie - ubogość zielonej wyspy, Irlandii)
czy może kupić coś innego w tych pieniążkach...?
Docelowo (2-3 lata) sprzed będzie nagłaśniał pokój dzienny ok 30-35 m2 i będę chciał rozszerzyć zestaw do 7.1 wiec amplitunery 5.1 odpadają - nie chce zmieniać ampli w przeciągu kilku kolejnych lat
Bardzo proszę o opinie osoby, które miały/mają styczność z tym akurat sprzętem.
Komentarze typu "nie słyszałem nigdy TX-NR808 ani S608, ale... kup amplituner i głośniki XXX model YYY bo ja go mam i jest super" mogą zostać od razu pominięte
PS. Jeszcze pytanko do właścicieli TX-NR808:
Wiem ze ten ampli zawiera dwa wyjścia HDMI - czy to znaczy ze można podpiąć dwa TV pod niego i wyświetlać nie tylko dźwięk dla drugiej strefy ale tez i obraz ???
Pozdrowienia dla wszystkich miłośników dobrego dźwięku i obrazu opcorn:
Rozpisałem się tak, ze nikomu nie chce się tego czytać...
Może chociaż ktoś się podzieli doświadczeniami z tym sprzętem ??
Plizzzzz!
Tak jak w temacie, mam prośbę o pomoc w zakupie zestawu ampli A/V wraz z kolumnami. Jak na razie moim typem padła kombinacja:
Onkyo TX-NR808 wraz z Jamo s 608 HCS 3 + SUB 250
ale wszelkie inne propozycje zestawów są mile widziane
Na wstępie może napisze na czym mi zależy i co będę chciał podpiąć pod zestaw, wiec...
IN:
- Playstation 3 - HDMI
- Laptop SAMSUNG R580 - HDMI
- Polsatowski SAGEMCOM ESI-88 - HDMI
- ewentualnie Iomega ScreenPlay HD Multimedia Drive - HDMI
OUT:
- SAMSUNG UB40B6000
Chciałbym aby zestaw posiadał również:
- obsługę dysków sieciowych (możliwość odtwarzania muzyki, video z zasobów sieciowych)
- radio internetowe (mieszkam za granica i słuchanie RMF, ZET, ESKI itp. bez użycia kompa jest bardzo wskazane )
- obsługa i kompatybilność z iPhone
I w związku z tym pojawia się kilka pytań...
czy warto kupić ten amplituner...?
czy lepiej jaki niższej klasy (tańszy) ampli i dodatkowe urządzenie do obsługi sieci i radia internetowego...??
czy warto kupić ten zestaw głośników...?
jeżeli warto to brać z SUBem czy sam zestaw 5.0 już zrobi robotę...?
jak to zagra taka kombinacja...? (nie mam okazji odsłuchania tego nigdzie - ubogość zielonej wyspy, Irlandii)
czy może kupić coś innego w tych pieniążkach...?
Docelowo (2-3 lata) sprzed będzie nagłaśniał pokój dzienny ok 30-35 m2 i będę chciał rozszerzyć zestaw do 7.1 wiec amplitunery 5.1 odpadają - nie chce zmieniać ampli w przeciągu kilku kolejnych lat
Bardzo proszę o opinie osoby, które miały/mają styczność z tym akurat sprzętem.
Komentarze typu "nie słyszałem nigdy TX-NR808 ani S608, ale... kup amplituner i głośniki XXX model YYY bo ja go mam i jest super" mogą zostać od razu pominięte
PS. Jeszcze pytanko do właścicieli TX-NR808:
Wiem ze ten ampli zawiera dwa wyjścia HDMI - czy to znaczy ze można podpiąć dwa TV pod niego i wyświetlać nie tylko dźwięk dla drugiej strefy ale tez i obraz ???
Pozdrowienia dla wszystkich miłośników dobrego dźwięku i obrazu opcorn:
Rozpisałem się tak, ze nikomu nie chce się tego czytać...
Może chociaż ktoś się podzieli doświadczeniami z tym sprzętem ??
Plizzzzz!
Ostatnio edytowane przez moderatora: