Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Co mam odpuścić ? :wink:
Korzystam z Chrome.

"Home" zrzucasz w tło, zamykasz pod lewym całość lub pojedynczo o czym dobrze wiesz, więc w czym problem, zamula Ci słuchawkę?
YT w desktopowej wersji zdaje się odpalałem kiedyś, nie pamiętam. Mobilną masz w chrome, ale defaultowa i tak jest najlepsza.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wzywam Ci do Dul-Gulduru albo do Mordoru. Wybór za tobą.
Tylko proszę bez obstawy . Sam na sam. Gołe piersi. Albo na meczach. :razz::grin:
Łaski też mogą być. Tylko bez magij i cudów. :twisted:

A dużą masz klatę ? :grin:

"Home" zrzucasz w tło, zamykasz pod lewym całość lub pojedynczo o czym dobrze wiesz, więc w czym problem, zamula Ci słuchawkę?

Chodzi Ci o to,że gdy chcę coś zamknąć,to naciskam przycisk po lewej stronie od "home",minimalizując...i wtedy zamykam ? :wink:

YT w desktopowej wersji zdaje się odpalałem kiedyś, nie pamiętam. Mobilną masz w chrome, ale defaultowa i tak jest najlepsza.

No więc właśnie nie chcę mobilnej wersji YT,gdyż ma okrojone opcje wyszukiwania :wink:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ciekawe zjawisko zauważyłem w S6.
Mianowicie, tel. zabezpieczam odciskiem palca, czyli standard, czyżby?
Wspomnianą słuchawkę noszę w kieszeni, więc siłą rzeczy przycisk "home" jest narażony na przypadkowy docisk i jakież było moje zdziwienie po wyciągnięciu słuchawki z kieszeni... tel. zablokowany na 57 min.

Po za aparatem i połączeniami alarmowymi nie działa kompletnie nic, nie można odblokować palcem, nie można odblokować kodem.
Nic, zero, null.
Niemal cały dzień nie mogłem skorzystać z telefonu, te blokady pojawiały się bez przerwy, 12min. 17min. itp. itd.
Winowajcą naturalnie jest zbyt wypchana kieszeń, a w moim przypadku wypchany portfel który smyrał cały dzień przycisk "home" ; )

Piszę o tym, bo zwyczajnie uważam tą przypadłość za idiotyzm.
Rozumiem, że to bat na przypadkowych złodziei którzy będą próbować dostać się do telefonu przez kod, ale ja mam obawy czy oby na pewno za którymś razem telefon nie zostanie permanentnie zablokowany lub co gorsza wyczyszczony z zawartości do zera...? ; )

Przy okazji, pojawiła się następna aktualizacja. Nie tykam.
Po ostatniej instalacji jedna z istotnych dla mnie aplikacji przestała działać.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No ale ta aktualizacja,to chyba jeszcze nie do Androida "N" ? ;-)
Nie widzę nic oficjalnie dostępnego po wersji 6.0.1 która ma już kilka miesięcy...

Armanig,korzystasz z wbudowanych w Galaxy S6 odtwarzaczy audio i video (pytam także,gdyż wcześniej w telefonie,miałem inny system niż Android) ;)
Ja do muzy,zainstalowałem sobie Poweramp.
Do filmów szukam cały czas czegoś dobrego ;-)
Standardowa aplikacja nie czyta popularnych formatów dźwięku czy niektórych napisów...a z kolei inne apki z tym związane,kuleją pod innym względem...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie korzystam obecnie z niczego specjalnego, ale miałem swojego czasu extra paczkę takich apek. Poszukam przy okazji. Chyba nawet pisalem w tym wątku, nie pamiętam :)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Do filmów szukam cały czas czegoś dobrego ;-)
Standardowa aplikacja nie czyta popularnych formatów dźwięku czy niektórych napisów...a z kolei inne apki z tym związane,kuleją pod innym względem...
Próbowałeś MX Player? Na razie łyka mi wszystko od kilku lat. Poprzednio na S4 miałem jeszcze inny (nie pamiętam). Nie jestem może tak wymagającym videomaniakiem telefonicznym jak Ty, ale czasem w samolocie, itp. coś tam obejrzę kiedy lapka brak w pobliżu

A pomyśleć, że 10 lat temu konwertowałem filmy do formatu i rozdzielczości na Nokię 6233 by obejrzeć film z samolocie (mp4, 320x240, 15 klatek), taki film zajmował ok 80 MB, więc na karcie max 2 GB mieściło się ich sporo. Wiem masochizm :D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Próbowałeś MX Player? Na razie łyka mi wszystko od kilku lat. Poprzednio na S4 miałem jeszcze inny (nie pamiętam). Nie jestem może tak wymagającym videomaniakiem telefonicznym jak Ty, ale czasem w samolocie, itp. coś tam obejrzę kiedy lapka brak w pobliżu

Ja również zazwyczaj nie oglądam filmów na telefonie,jednak czasami sobie coś zapodam w "plenerze" :D
Testuję film w 720p MKV z dźwiękiem DTS i napisami PL (SRT) wczytywanymi oddzielnie ;-)
W "MX Player" nie słychać dźwięku ;-)

jumper.as

New member
Witam serdecznie,
Mam pytanie do osób którzy mieli/mają styczność z tabletami ponieważ stoję przed wyborem kupna tabletu. Zastanawiam się nad kupnem tabletu w cenie do 1500 zł. Znalazłem w sumie 2 tablety, pierwszy to Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition LTE 16GB, drugi to Samsung Galaxy Tab S2 8.0 32GB 4G LTE. Wiem jakie są teoretyczne różnice w specyfikacji, ale który jest lepszy? Lepiej mieć mniejszy ekran a wydajniejszy sprzęt czy może większy ekran z trochę słabszymi podzespołami? A może macie jakieś inne propozycje?
Pozdrawiam, jumper.as

vvv

Well-known member
Bez reklam
W takiej cenie proponowałbym abyś pomyślał nad IPadem w mniejszej wersji model 3-4
Zobaczysz jak to jest w innym systemie i będziesz miał Bajeczny Ekran ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Mi się nie podobają proporcje ekranu Samsunga S2 i Ipada.
Seria S(1) Samsunga jest fajna ale już trochę ciężko dostępna....

jumper.as

New member
Ipad odpada ponieważ w domu mam wszystkie urządzenia na androidzie. Postaram się jeszcze pobawić obydwoma Samsungami zanim podejmę ostateczną decyzję. Dziękuję za uwagę i dam znać co wybrałem :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
W Lenovo się tak nie wgłębiałem jak w Sama,jednak kilku moich znajomych ma tablety tej firmy i sobie chwali :wink:

Do góry