Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ciekawe, w sieci nawet piszą jak to zrobić...

Fizycznie się da (gwarancja leci z automatu), natomiast Samsung tego z pewnych przyczyn nie robi.
Gość to dosyć dokładnie wyjaśniał. Ile w tym prawdy? Nie mam pojęcia. Liczę, że w Twoim rejonie jednak nie będzie z tym problemu i będę mógł się powołać u siebie. Nowy soft to porażka.

Żonka będzie mieć iPhone'a niedługo to zobaczę jak to się je. Aż korci mnie teraz jakaś Lumia, którą tak gardziłem 2 lata temu.

iPhone już mi się przejadł, ale Lumie kilku znajomych chwali. Chociaż sam nie wiem czy mógłbym się przekonać ; )

Popatrz na BlackBerry. Warto.

Bleeh ;)

lobos

New member
Bez reklam
Dobrze, że od razu nie zaktualizowałem...
Wizualnie 6 brzydszy i dlatego się wstrzymałem ;-)
Co do innych opcji jak nie Samsung to... chyba jedynie iPhone, bo o Lumii nie chcę słyszeć, Sony ma Żonka i jakoś do mnie nie trafia.
Słuchawka LG... to nie jest TO. Z BlackBerry jest tak, że albo komuś pasuje ten typ i żaden inny albo i nie.
Ja należę do tej drugiej grupy :) Jest jeszcze HTC... fajne telefony i warte uwagi.
Jednak jak dla mnie słuchawka to Samsung lub Apple.
Przyznam, że trochę martwi to co piszecie o waszych S-kach :???:
Do mojej 6 już się przyzwyczaiłem i jest to świetny telefonik.
Nie mam mu nic do zarzucenia a wizualnie cieszy oko bardzo ;-)
Super sprawa z tym szybkim ładowaniem :eek:k:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Można wgrać starszy rom, byleby był oryginalny, a nie zmodyfikowany.

Jeżeli nie nabijecie licznika jakimś przerobionym romem to nie tracicie gwarancji.

Cała operacja trwa 4 minuty:)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Samodzielnie można to zrobić, jednak póki co muszę trzymać się gwarancji, itd.

Dzwoniłem do serwisu. Tak jak pisał Armanig oficjalnie mogą wgrać ponownie jedynie najnowsze, czyi 6.0.1. Po opisaniu problemu Pan tez przyznał, ze ewidentnie "coś się źle wgrało" :D oraz stwierdził, że na S6 ma sporo zgłoszeń również na andku 5. Bez komentarza...

Jedno jest pewne, na pewno nigdy nie kupię już smarta bez gniazda karty pamięci.
10 lat temu miałem Nokię 6233 z 2 GB kartą, aplikacje, muza, foto lądowały na karcie i spokój.
(na szczęście była to series 4, bo Symbiana nigdy nie zaakceptowałem, Nki miałem krótko)

Pan proponuje zrobić to na poczekaniu w serwisie lub twardy reset czyli HOME/ ONOFF/ PLUS - twierdzi, że to nawet pewniejsze rozwiązanie.
Myślę jednak czy nie skusić się na ponowne wgranie u nich, bo mam nadzieję, że wtedy wytnie mi te zbędne dodatki od operatora (czy się mylę?).

Oczywiście spróbuje, ale zanim przysiądę i zrobię kopie zapasową też to trochę potrwa, pewnie dopiero w weekend.

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Wgranie romu oficjalnego od Samsunga nie powoduje utraty gwarancji. Pierwsze co robię biorąc telefon z playa czy tmobile to wgrywam surowy rom bez dodatków operatora:)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mimo wszystko zdam się na "fachowców" od Samsunga.
Ja już widzę, że są kwiatki, a niech pójdzie coś nie tak i Samsung się wypnie.
Dziękuje, postoje. Za droga słuchawka, a jeszcze cenniejsze nerwy.

Henry

Active member
Bez reklam
przestań TE filmiki na youtubie oglądać, to nie będzie żarło.... :D
ale jajca faktycznie....czekam na rozwój sytuacji u na razie z softem nic nie ruszam ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To już nawet nie śmieszne, a żałosne, ale gimbaza lubi takie atrakcje.
Oglądalność rośnie, a co za tym idzie kasa z YT ; )

Do góry