Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
U mnie dalej 5.1.1
Żadnych powiadomień, po sprawdzeniu również.
Powiedz czy wróciła opcja opóźnienia wysyłania wiadomości (sms)?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Nigdy tego nie używałem, ale sprawdziłem, jest opcja "zaplanuj wiadomość", po kliknięciu której wyskakuje kalendarz i godziny, więc pewnie o to chodzi ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie, nie o to chodzi ;)
Tą funkcję też mam.
Piszę o prostej funkcji która anuluje wysyłanie wiadomości.
Przykład:
Piszesz wiadomość, klikasz "wyślij" a ta zostaje wstrzymana na kilka sekund, za to pojawia się ikonka "anuluj", daje Ci to czas na zastanowienie się czy oby na pewno chcesz wysłać tą treść (czy) do tej osoby.

W opcjach można ustawiać czas wstrzymania (3-5s). Jak nie klikniesz ikony "anuluj" wiadomość naturalnie zostanie tradycyjnie wysłana.

W praktyce? Jedna z lepszych funkcji. Miałem ją na S5, po aktualizacji została usunięta. W S6 również jej nie ma.
Na forach sporo osób o tym wspominało.

Dokładnie o to chodzi:

[youtube]IM-HhRPrjhc[/youtube]

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
uuu, to nie znalazłem :(
To fajne, szkoda, ze nie ma.
Już wspominałem, że w Andku 4.4 były wszystkie potrzebne mi funkcje, potem 5, 6 są bardzo okrojone vs 4.4

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tą funkcje okroili już przy okazji aktualizacji na S5.
Gdzieś już to omawialiśmy na forum, a zewnętrzne apki nie działają poprawnie.
Nie rozumiem tego ruchu.
Człowiek czasami w nerwach coś odpiszę, ew. pomyli odbiorcę na zakrapianej imprezie i mamy gotowe fopa ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Już nieraz tak miałem.
Jeden z lepszych przykładów ok 15 lat temu:
Około północy, wracam z pracy (poważnie, skoczyłem pracę w labie o tej porze) do akademika, piszę sms do dziewczyny w stylu, "dopiero wróciłem kochanie, wszystko OK, szkoda, że Cię tu teraz nie ma, buziaczki na dobranoc, tam gdzie najbardziej lubisz... " itp.
Pech chciał, że miałem ją w książce telefonicznej obok swojej prowadzącej zajęcia. Zmęczenie i szybkość zrobiły swoje. Domyśl się reszty...
Dużo byś dał, by zobaczyć wtedy moją minę, kiedy naciskałem "wyślij", a na wyświetlaczu pojawił się napis: "Wysłano do (niewłaściwej osoby)" :D
Następnego dnia było kupę śmiechu.
Gorzej, że gdy dostała to ta niewłaściwa osoba, obok w łóżku był jej facet który długo nie chciał uwierzyć, że to pomyłka :D

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ja uzywam super aplikacji do smsow Go sms Pro na androida i tam se mozecie poustawiac opoznienia w wysylaniu ile s chcecie. Super apka.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pobrałem wczoraj aktualizacje 6.0.1 do S6 Edge.

Jak dla mnie nie ma żadnych różnic na plus, żeby nie powiedzieć, że jest gorzej.
Już nie wspomnę o tym wypranym zielonym w kontaktach.

Nie działa też ficzer z wyłączeniem sygnału migawki aparatu, dla mnie to chyba największy minus!

Ikony też chyba lekko zmienione, zdecydowanie na minus.
Nie mogę też wyłączyć wibracji podczas pisania smsów (w opcjach wyłączone).
Sprawdźcie to, bo coś tu ewidentnie jest popieprzone.

Gdyby była możliwość powrotu do poprzednie aktualizacji, to wracam bez wahania.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
U mnie wibracja na off. Nie mam problemu.
Hmm, u mnie kontakty są beżowe lub raczej sraczkowate... Dziwne, czyżby robili to losowo czy dla Edge jest wyprany zielony?
Ale zdecydowanie mogę dziś powiedzieć po kilku m-cach, że z S6 nie jestem zadowolony. Po aktualizacji do andka 6 zżera mi pamięć w oczach. Po każdorazowym wyczyszczeniu i restarcie ok 200 MB... PRZYBYWA!!! Nie wytrzymam z nim 2 lat.
Ja najchętniej wróciłbym do 4.4 - dla mnie był to idealny system. Piątka już sporo obcięta. Gdyby S6 był na 4.4 to może byłbym zadowolony. Moje niezadowolenie wynika głównie z wersji androida. Brak slotu na karty czy niewypał Samsunga z etui to kropa nad "i".

Jeśli tu nic się nie zmieni to od następnego telefonu będzie to moje pożegnanie albo z marką albo z Andkiem, a wtedy zostaje mi tylko ajfon.

Dodatkowo kilka dni temu odkryłem, że w oku tylnego aparatu to kółeczko o najmniejszej średnicy (właściwy obiektyw?) zmienia położenie razem z grawitacją (chyba, że to żyroskopowy obiektyw :) ), innymi słowy lata na boki, w górę, w dół jak mu się chce. Nie ma to jednak wpływu na robienie zdjęc.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tzn. która wibracja na off? Masz na myśli tą która wibruje przy dzwonku?
Jeżeli tak, to spróbuj ją włączyć i niezależnie (opcje niżej w menu) wyłączyć "wibracje klawiatury".
Ja mam wibracje (tą główną) załączoną, z tym, że wyłączyłem tą od klawiatury, a ta dalej bzyczy. Nie wiem czy to nie jakiś bug systemowy.

Co do reszty, nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń ; )

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Ja zawsze mam wszelkie wibracje na off (te w telefonie :D )
Sprawdziłem jak prosisz - dalej OK :)
Widzisz, te bugi są chyba losowe. Co nowsza wersja, to mniej dopracowana..
Telefon nierootowany, Orange.
Wyłącz wszelakie wibracje (podczas dzwonienia, wibracja, wibracja klawiatury), zrestartuj, potem włącz tylko te do dzwonka. Zobacz czy pomoże...

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dzięki ;)
Nic nie pomaga. Restartuje, włączam, wyłączam, kiziam, nic. Bug jak nic.
Kabaret.
Jadę do sklepu wymienić telefon ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Czyli będzie siódemeczka? :)
Zapytaj przy okazji, jeśli możesz, czy jest możliwość downgrade'u do 5 lub 4.4?
W sieci widzę, że jest możliwe, ale trochę z tym zachodu.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Za 2h będę (mam nadzieje trafić na kompetentną osobę) wiedział.
S7 do kieszeni mi się nie mieści ;)

Edit:
Nie ma możliwości downgrade'u. Tzn. jest, ale nie jest to dwuklik w menu.
Natomiast mój problem, to ewidentny bug. Gość również u siebie sprawdzał i bez problemu funkcje działają.
Jedyne rozwiązanie, to reset do ustawień fabrycznych.
Czyli zabawa z kontaktami/smsami i całą resztą.
Dziękuje postoje.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Nie wiem jak w s6 ale w s3 wystarczy pobrac programik i dwoma kliknieciami wgrywasz starszy tom. Jezeli wgrywasz stockowy rom czyli oryginalny od producenta to nic nie musisz kombinowac z rotowaniem i innymi pirdolami. Gwarancji tez nie stracisz. Szopki sa jedynienjak jak chcesz wgrac romy przerabiane.

Do góry