Ze świata smartfonów/smartphonów (niepotrzebne skreślić)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
No ładnie. Czyli jak upuścisz telefon to już ci tak łatwo nie wymienią wyświetlacza...
Faktycznie, jak w jednym z komentarzy pod textem, niedługo zaspawają...
Zaczynam mieć dosyć tych szklanych srajfonów...

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Na prawdę. Rozumiem, że teraz każdy ma smarta w kieszeni, czyli mały komputer, który jeszcze tylko kawy nie robi, ale jak tak dalej pójdzie, to wrócę do 6310i albo 6250 :D
zzzz.gif

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie przesadzaj ;)

Ceny S8 na alle zgodnie z przewidywaniami spadły.
Spokojnie można kupić za 3200zł, po negocjacjach 3000zł.
Miesiąc, dwa i zaczną się używki po 2500zł. Czyli tyle, ile powinien kosztować nowy na starcie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A ja tam mówię tak kto ma kupić to kupi.. zarówno Ci co naprawdę korzystają ze smartfona jak i ci picerzy którzy kładą smartfona na stolik w kawiarniach..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kilka dni temu byłem na spotkaniu służbowym w restauracji na Starym Mieście w Wawie i powiem Ci że na 3 widziałem stolikach.. :) ale już rożne rzeczy widziałem choćby kluczyki od samochodów, a kluczyki od BMW, Mercedesa to są specyficzne :) A raz widziałem lepszy motyw -- Gościu dresiarz wywalił kluczyki od BMW w galerii i wybierał etui do tel. ale tel średnia półka powiedzmy , etuti przebierał , wybierał z 10 min wybrał jednio z najtańszych .. a kluczyki centralnie od BMW wywalone na ladzie.. ja zaraz po nim wybrałem dla kumpla bo prosił mnie żeby mu kupić i za jakieś tam 15 -20 min wychodziłem.. i akurat razem z tym gościem.. idę za nim patrzę a on faktycznie idzie do BMW tylko to BMW to w wieku mojej córki było.. także ludzie rożne rzeczy robią..

Ostatnia edycja:

vvv

Well-known member
Bez reklam
Kilka dni temu byłem na spotkaniu służbowym w restauracji na Starym Mieście w Wawie i powiem Ci że na 3 widziałem stolikach.. :) ale już rożne rzeczy widziałem choćby kluczyki od samochodów, a kluczyki od BMW, Mercedesa to są specyficzne :) A raz widziałem lepszy motyw -- Gościu dresiarz wywalił kluczyki od BMW w galerii i wybierał etui do tel. ale tel średnia półka powiedzmy , etuti przebierał , wybierał z 10 min wybrał jednio z najtańszych .. a kluczyki centralnie od BMW wywalone na ladzie.. ja zaraz po nim wybrałem dla kumpla bo prosił mnie żeby mu kupić i za jakieś tam 15 -20 min wychodziłem.. i akurat razem z tym gościem.. idę za nim patrzę a on faktycznie idzie do BMW tylko to BMW to w wieku mojej córki było.. także ludzie rożne rzeczy robią..
Lolek znowu zaczynasz "bredzić " a już tak fajnie pisałeś 👏
Nie rozwijam tematu ale piszesz .......
Sorki za of top ale na tym forum to standard !!!
Mistrz to tutaj Strażak .....

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Miesiąc, dwa i zaczną się używki po 2500zł. Czyli tyle, ile powinien kosztować nowy na starcie.
Tylko mi nie mów, że 2500 zł za 5 cali to uczciwa cena :D
Dla mnie ceny flagowych smartfonów są chore. Za 2500 zł Kowalski ma telewizor 50 cali czy ultrabooka.
Nie różnią się drastycznie od tych za 1000 zł, by tłumaczyć ich kilkakrotnie wyższą cenę, bo to jest dla mnie "tyle ile powinien kosztować nowy na starcie" :D
Wiem, że nic z tym nie zrobimy, ale zwyczajnie uważam uczciwie się nad tym zastanawiając, że 3 tys. za telefon to "lekka" przesada.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Kilka dni temu byłem na spotkaniu służbowym w restauracji na Starym Mieście w Wawie i powiem Ci że na 3 widziałem stolikach.. :)

Jakbym miał

ip7-landing-thumb.jpg

To też wystawiałbym go na stolik.

Zresztą mojego Huaweja zawsze wykładam na stolik " w domu" szkoda smażyć jajek przez cały dzień. :oops::oops::oops:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dla mnie ceny flagowych smartfonów są chore. Za 2500 zł Kowalski ma telewizor 50 cali czy ultrabooka.
Nie różnią się drastycznie od tych za 1000 zł, by tłumaczyć ich kilkakrotnie wyższą cenę, bo to jest dla mnie "tyle ile powinien kosztować nowy na starcie" :D
Wiem, że nic z tym nie zrobimy, ale zwyczajnie uważam uczciwie się nad tym zastanawiając, że 3 tys. za telefon to "lekka" przesada.

Spokojnie, nie powiem Ci ;)
Albo inaczej, jest tak uczciwa, jak koszty utrzymania firmy w Polsce.

Proponowałbym też nie porównywać nas do Kowalskich :)
Umówmy się, ktoś kto posiada "elektrownie" (jak my) w domu, z przysłowiowym Kowalskim ma tyle wspólnego, co organista kościelny z kapelą rockową ;)

Obiektywnie? Absurd, ale co zrobisz. Człowiek chce czerpać z życia póki piękny i młody.
Płać i płacz ; )

Savron

Well-known member
Bez reklam

Zgadzam się na 1000%. Dla mnie personalnie ( bez obrazy) , wydawać na jakiś "telefon" więcej niż 1000 zt ( to też wysoka suma) , jest po prostu przesada. Jeżeli nie powiem cóż więcej niż przesada.
Za 3-4 koła można mieć stację kosmiczna w postaci tabletu , z ekranem 10 i więcej cali , napakowanego wszystkimi możliwymi programami i td. Serio nie rozumiem ludzi , które płacą za "telefon" chore cenę. Bo? Jest wygoda? Ch..j to prawdą . Nikt mi nie wmówi że telefon z 5 calami jest wygodniejszy od tableta 10 cali.!! Zwykłe szpanerstwo nic więcej.
To jak u mnie na Ojczyznie. Wszyscy mają telefony od nowości , a konto jest....zerowe :razz::D Albo ma Hammera , a na benzynę pieniędzy pożycza u krewnych.:blagam::D Wiem, bo mam takiego jednego:evil:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
PO części sie zgadzam ale też trzeba brać pod uwagę takich ludzi co naprawdę z dobrodziejstwa takich smartfonów korzystają bardzo bardzo dużo - a jeśli nie wiesz to ja mam lajtowe podejście do smartfonów i jak dla mnie taki Huawei P9 to już kosmos i jego nie wykorzystuje na tyle ile można by było.. ale nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora, że każdy kto kupuje drogi tel. to szpaner.. bo na 100% znasz takich co mają, a są normalnymi ludźmi i zapewne dużo korzystają z takich tel. Co nie zmienia faktu że jak na RP tel. za 3-4 tys to jednak kawał kasy.. i dla mnie również korzystanie z 10 calowego tabletu jest dużo wygodniejsze niż ze smartfona.. bo te 5 cali to jest mało..

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
jest tak uczciwa, jak koszty utrzymania firmy w Polsce
Miałem to wczoraj napisać, ale Ty to zrobiłeś... :D
Wiemy o co chodzi...
ma Hammera , a na benzynę pieniędzy pożycza u krewnych.:blagam::D
Ponoć Pudziań przerobił swojego na gaz :D
http://www.fakt.pl/kobieta/plotki/mariusz-pudzianowski-ma-hummera-na-gaz/tnc7kv5
Lambo też?
http://superauto24.se.pl/moto-news/mariusz-pudzianowski-lamborghini-murcielago-zdjecia_327954.html

Ostatnia edycja:
Do góry