Zakup nowego 60"

oZz

New member
Witam,
Planuję zakup nowego tv.

Podstawowe informacje:

1. Odległość od ekranu: około 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju: słońce świeci z lewej strony telewizora
3. Jak duży jest pokój: duże pomieszczenie otwarte połączone z kuchnia, jadalnią korytarzem ;-)
4. Preferowana technologia: LCD
5. Jaki masz obecnie telewizor: - brak, nowe mieszkanie, na starym został jakiś stary LG
6. Jakie programy najczęściej: film 80%, 20% sport
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: zazwyczaj wieczorem
8. Wolisz obraz ostry czy łagodny: wyrazisty, ostry
9. Matryca błyszcząca czy matowa: nie mam zdania, chyba matowa lub półmatowa
10. Preferowana wielkość telewizora: 60" ?
11. Preferowana marka: Samsung (jakieś takie przyzwyczajenie) chociaż otwarty jestem na wszystko. Chce po prostu kupić jak najlepiej ;-)
12. Czego nie lubisz w telewizorach: -
13. Jakie urządzenia będą podłączone: harman kardon avr 365, blu-ray samsung bd-d7500(w zasadzie podpięte przez HK), xbox 360, satelita przez tuner VU+, raczej wszystko wporst przez HK
14. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% telewizja, 30% media player
15. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost
16. Czy ważne jest wifi: nie
17. Czy będziesz korzystać z widgetów: raczej nie, ponieważ smart tv mam w blu-ray Samsunga, chyba że bedzie coś nowego/lepszego
18. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie
19. Czy chcesz korzystać z serwisów typu Ipla: jak w punkcie 17
20. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: byłoby wskazane, bo blu-ray niezawsze sobie radzi
21. Ma mieć 3D: niekoniecznie, chociaż chętnie bym coś oglądnął tym bardziej że blu-ray też obsługuje
22. Ma mieć slot na karty SD: nie
23. Ma mieć tuner DVB-S: nie
24. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: HDMI do HK, ethernet
25. Jaki masz sygnał: HD przez VU+ zero na tę chwilę
26. Ile programów HD: nie pamiętam
27. Ma stać czy wisieć: wisieć
28. Rozdzielczość: Full HD, w 4k warto juz inwestować, skoro jeszcze nie ma co oglądać???
29. Dvb-t: nie
30. Na czym najbardziej Ci zależy: bardzo dobra jakość obrazu!!!! dźwięk załatwię przez HK+Dali zensor 7 - mi wystarczy ;-)
31. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: pewnie koło 8 h
32. Sugerowana cena: do 5-6 tysięcy, chodź jeżeli naprawdę będzie trzeba dołożyć, to wolę poczekać i dozbierać.

Dodam, że nie mam zdania odnośnie kształtu zakrzywionego, nie wiem jak się to sprawdza. Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam

oZz

New member
Dziękuję za odpowiedź. Czy cena jaką chce Samsung jest adekwatna do tego co prezentują? Ciekawią mnie modele:
65" HU7500 Smart 3D 4K UHD LED

65" F9000 Smart 3D 4K UHD LED

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ciekawe po co 4K?
Przecież gorzej skaluje niż Hdtv.
Sharp zrobi to lepiej.
Obraz ostrzejszy i wyraźniejszy.

RHJG

New member
Bez reklam
Tak rozumując to Samsung UE 65"H6400 moim zdaniem będzie lepszym wyborem i to zdecydowanie od Sharpa....

oZz

New member
Od stycznia minęło sporo czasu a ja cały czas siedzę ze swoim monitorem 32" podłączonym do N-tv ;-) powracając do tematu coś zmieniło się na rynku? Pojawiło się coś w rozmiarze do 65-70 cali warte zakupu? Cena tak jak na początku najchętniej 5-6 tyś zł, ale jak okaże się że warto to mogę dopłacić. ;> zakup traktuje jako zakup na lata.
Patrząc po modelach jakie były polecane przez Was w styczniu to ciężko znaleźć je jeszcze dostępne w sprzedaży ;>

Do góry