Witam,
Planuję zakup nowego tv.
Podstawowe informacje:
1. Odległość od ekranu: około 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju: słońce świeci z lewej strony telewizora
3. Jak duży jest pokój: duże pomieszczenie otwarte połączone z kuchnia, jadalnią korytarzem
4. Preferowana technologia: LCD
5. Jaki masz obecnie telewizor: - brak, nowe mieszkanie, na starym został jakiś stary LG
6. Jakie programy najczęściej: film 80%, 20% sport
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: zazwyczaj wieczorem
8. Wolisz obraz ostry czy łagodny: wyrazisty, ostry
9. Matryca błyszcząca czy matowa: nie mam zdania, chyba matowa lub półmatowa
10. Preferowana wielkość telewizora: 60" ?
11. Preferowana marka: Samsung (jakieś takie przyzwyczajenie) chociaż otwarty jestem na wszystko. Chce po prostu kupić jak najlepiej
12. Czego nie lubisz w telewizorach: -
13. Jakie urządzenia będą podłączone: harman kardon avr 365, blu-ray samsung bd-d7500(w zasadzie podpięte przez HK), xbox 360, satelita przez tuner VU+, raczej wszystko wporst przez HK
14. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% telewizja, 30% media player
15. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost
16. Czy ważne jest wifi: nie
17. Czy będziesz korzystać z widgetów: raczej nie, ponieważ smart tv mam w blu-ray Samsunga, chyba że bedzie coś nowego/lepszego
18. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie
19. Czy chcesz korzystać z serwisów typu Ipla: jak w punkcie 17
20. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: byłoby wskazane, bo blu-ray niezawsze sobie radzi
21. Ma mieć 3D: niekoniecznie, chociaż chętnie bym coś oglądnął tym bardziej że blu-ray też obsługuje
22. Ma mieć slot na karty SD: nie
23. Ma mieć tuner DVB-S: nie
24. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: HDMI do HK, ethernet
25. Jaki masz sygnał: HD przez VU+ zero na tę chwilę
26. Ile programów HD: nie pamiętam
27. Ma stać czy wisieć: wisieć
28. Rozdzielczość: Full HD, w 4k warto juz inwestować, skoro jeszcze nie ma co oglądać???
29. Dvb-t: nie
30. Na czym najbardziej Ci zależy: bardzo dobra jakość obrazu!!!! dźwięk załatwię przez HK+Dali zensor 7 - mi wystarczy
31. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: pewnie koło 8 h
32. Sugerowana cena: do 5-6 tysięcy, chodź jeżeli naprawdę będzie trzeba dołożyć, to wolę poczekać i dozbierać.
Dodam, że nie mam zdania odnośnie kształtu zakrzywionego, nie wiem jak się to sprawdza. Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam
Planuję zakup nowego tv.
Podstawowe informacje:
1. Odległość od ekranu: około 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju: słońce świeci z lewej strony telewizora
3. Jak duży jest pokój: duże pomieszczenie otwarte połączone z kuchnia, jadalnią korytarzem

4. Preferowana technologia: LCD
5. Jaki masz obecnie telewizor: - brak, nowe mieszkanie, na starym został jakiś stary LG
6. Jakie programy najczęściej: film 80%, 20% sport
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: zazwyczaj wieczorem
8. Wolisz obraz ostry czy łagodny: wyrazisty, ostry
9. Matryca błyszcząca czy matowa: nie mam zdania, chyba matowa lub półmatowa
10. Preferowana wielkość telewizora: 60" ?
11. Preferowana marka: Samsung (jakieś takie przyzwyczajenie) chociaż otwarty jestem na wszystko. Chce po prostu kupić jak najlepiej

12. Czego nie lubisz w telewizorach: -
13. Jakie urządzenia będą podłączone: harman kardon avr 365, blu-ray samsung bd-d7500(w zasadzie podpięte przez HK), xbox 360, satelita przez tuner VU+, raczej wszystko wporst przez HK
14. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% telewizja, 30% media player
15. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost
16. Czy ważne jest wifi: nie
17. Czy będziesz korzystać z widgetów: raczej nie, ponieważ smart tv mam w blu-ray Samsunga, chyba że bedzie coś nowego/lepszego
18. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie
19. Czy chcesz korzystać z serwisów typu Ipla: jak w punkcie 17
20. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: byłoby wskazane, bo blu-ray niezawsze sobie radzi
21. Ma mieć 3D: niekoniecznie, chociaż chętnie bym coś oglądnął tym bardziej że blu-ray też obsługuje
22. Ma mieć slot na karty SD: nie
23. Ma mieć tuner DVB-S: nie
24. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: HDMI do HK, ethernet
25. Jaki masz sygnał: HD przez VU+ zero na tę chwilę
26. Ile programów HD: nie pamiętam
27. Ma stać czy wisieć: wisieć
28. Rozdzielczość: Full HD, w 4k warto juz inwestować, skoro jeszcze nie ma co oglądać???
29. Dvb-t: nie
30. Na czym najbardziej Ci zależy: bardzo dobra jakość obrazu!!!! dźwięk załatwię przez HK+Dali zensor 7 - mi wystarczy

31. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: pewnie koło 8 h
32. Sugerowana cena: do 5-6 tysięcy, chodź jeżeli naprawdę będzie trzeba dołożyć, to wolę poczekać i dozbierać.
Dodam, że nie mam zdania odnośnie kształtu zakrzywionego, nie wiem jak się to sprawdza. Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam