crimson-pirate
New member
ok sprobuje odswiezyc dzisiaj jak wroce , sprawdzilem konfiguracje routera i niestety wszsytko jest ok , poprostu nie wiem co niby mialbym zmienic , tym bardziej ,ze na innych urzadzeniach wszystko smiga.
U mnie pomaga w
Ja jutro będę swoją Jamaszkę konfigurował, ale podejrzewam, że może masz porty jakieś poblokowane na routerze.
Ja mam skoleii taki problem z Yamahą RxV-671 głównie z radiem internetowym a konkretnie z polączeniem do radia internetowego po wybraniu przycisku net z pilota pokazuje ze internet not connection musze wejść do menu setup potem network , IP Adress i zmieniać DHCP na on lub off i wtedy dopiero polaczy sie z internetowym radiem. Ale tez dziwne jest ze tylko nieliczne stacje radiowe wchodzą a w większości pisze buforowanie i cisza. Niewem czym to jest spowodowane ze nie uruchamia sie radio internetowe po bezpośredniej probie polączenia. Wczoraj zaktualizowałem wersję oprogramowania z 1.19 na 1.39 i nie zauważyłem żadnej poprawy. Może ktoś miał coś podobnego u siebie i podpowie mi czym ten objaw może być spowodowany
Jest firmware v1.47
I to już kilka dni....od 15 kwietnia
Niestety niewiele chyba wnosi, ale jest spory przeskok z 39 do 47:
RX-V671 - Yamaha Downloads Other European Countries
witam, mam problem od pewnego czasu RADIO NET nie laczy sie
pobralem aktualizacje i po tym radio net dzialalo jaksi czas, teraz znowu nie dziala not connected , oczywiscie ampli mozna sterowac zap omoca ipada czy andoirda. Jest w sieci takze z poziomu komputera. nic nie zmienialem w konfiguracji routera. Wszsytkie inen urzadznia jak tv telefony tablety itp dzialaja caly czas, tylko net radio not connected;/ gdzie moze byc problem ?
mam wlaczone ze caly czas ma byc polaczony z siecia, przestawilem to ale nic nie dało. byc moze powrot do ustawien fabrycznych ale to w ostatecznosci bo mam skonfigurowane wszystko...