jeśli nie zdecyudowałeś się jeszcze co do ampla to parę słów ode mnie... miałem dokładnie ten samiuteńki dylemat kilka dni temu. Poszedłem do sklepu i zamówiłem yamahę. Gdy przyszła na wszelki wypadek poprosiłem sprzedawcę o podpięcie go do kina (głośniki Dali Concept 6) najpierw Denon, który już był w tym wpięty, ustawienia na zero i brzmi fajnie, ciepło, fajnie separuje tony zarówno na górze i na dole, trąbka zagrała jakby na żywo klient grał koło mojego ucha, po prostu super... potem moja piękna yamaszka, włącza i totalnie porażka, zaraz podszedłem trochę dodać coś od dołu, bo brakuje, ale wysokie po prostu drażniły ucho, po prostu bardzo się zawiodłem po odsłuchu na denonie. Wybrałem brzydkiego denona, w końcu to ma grać... szkoda że przy tym nie wygląda.
Moja rada odsłuchaj oba ampli na głośnikach które bierzesz pod uwagę, nie kupuj kota w worku. Jeśli ma cię to kosztować 200 zł więcej bo musisz o tyle dopłacić za zakup w jakimś lepszym sklepie dopłać. Gdybym wybierał po informacjach z ulotek i forów miałbym yamahę. Po odsłuchu wybrałem coś, o czym nawet nie myślałem.
co do onkyo bardzo mnie korcił 608 za tą eisa i thx, (może to marketing, ale te na grody za darmo nie dają) ale niestety to już nie ta póła cenowa