Xtreamer Prodigy 4K

sebol81

Member
Tak się składa, że jakiś czas temu przez około rok czasu męczyłem się z playerem Xtreamer Prodigy. Była to czarna wersja z DVB-T. Player jeden z droższych na rynku - kosztował prawie tysiaka. Wyglądał też elegancko. Myślałem, że będzie to strzał w dziesiątkę i urządzenie już u mnie zostanie na stałe. Po roku czasu "zabawy" z tamtym urządzeniem mogę powiedzieć jedno: nawet wrogowi bym nie życzył użytkowania tego urządzenia. Urządzenie miało mnóstwo błędów w sofcie. Częste "zwisy" urządzenia, restarty, kompletny brak stabilności. Ja znalazłem dosłownie kilkadziesiąt błędów w sofcie (takich które widać "gołym okiem"), a przetestowałem może z 30% możliwości tego urządzenia. Przez kilka lat nie potrafili tego naprawić, albo mieli to w szerokim poważaniu. Doszło do tego, że zarejestrowałem się na ich forum i zacząłem im wytykać te błędy w sofcie które znalazłem - to mnie zbanowali.

To mnie uświadomiło w jednym - trzymać się jak najdalej od tej firmy. Ostatnio czytałem opinie o ich najnowszym odtwarzaczu SideWinder 4 - powtórka z rozrywki, jak bym czytał własną historię z modelem Prodigy.

W przypadku wersji 4K pewnie będzie podobnie, także przestrzegam...

kwasior21

New member
Poza tym przykład .FLAC z NAS... Jest tyle zmiennych, choćby dotyczących sieci (jakość NAS, routera, nawet kabla i złączy), że nie może być przykładem.

No prosze Cie, w moim systemie nie posiadam/posiadalem tylko measy a winny niestety byl moj player, inne urzadzenia bezproblemowo łykały flacki nawet 192 khz 24 bity ...... wiec ????

Boje sie co bedzie jak za niedlugo zacznie sie era android tv.

Od jakiegos czasu kupujac jakiekolwiek urzadzenie dokladnie analizuje rynek i skupiam sie na aktualizacji oprogramowania. Mozna kupic potwora ktorego bebechy nie beda wykorzystane ....

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Od jakiegos czasu kupujac jakiekolwiek urzadzenie dokladnie analizuje rynek i skupiam sie na aktualizacji oprogramowania

A ja czekan na sprzęt, do którego firmware... nie wyjdzie żadna aktualizacja. Czyli sprzęt, w którym firmware będzie tak dopieszczony przez firmowych programistów przed wypuszczeniem na rynek, że nie będzie ani jednego buga wymagającego naprawy. :)

papierix

New member
A ja czekan na sprzęt, do którego firmware... nie wyjdzie żadna aktualizacja. Czyli sprzęt, w którym firmware będzie tak dopieszczony przez firmowych programistów przed wypuszczeniem na rynek, że nie będzie ani jednego buga wymagającego naprawy. :)
Twoje marzenie wylkucza rozwój serwisów typu np youtube. Po każdej większej zmianie na jakiegokolwiek z serwisów, firmware jest do aktualizacji. I właśnie w takim przypadku android ma ten plus, że to właściciele serwisów aktualizują apki a nie producenci urządzeń, którzy mogą nawet nie mieć dostępu do kodów źródłowych.

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Twoje marzenie wylkucza rozwój serwisów typu np youtube. Po każdej większej zmianie na jakiegokolwiek z serwisów, firmware jest do aktualizacji. I właśnie w takim przypadku android ma ten plus, że to właściciele serwisów aktualizują apki a nie producenci urządzeń, którzy mogą nawet nie mieć dostępu do kodów źródłowych.

Używam odtwarzacza (Xtreamer SW3) praktycznie tylko do odtwarzania plików multimedialnych z zewnętrznych źródeł, do streamingu korzystam raczej z telewizora. Ale w przypadku mojego Xtreamera o YouTube i podobne aplikacje i ich aktualizację dbają koledzy z Czech opracowujący streamngowy agregator XLive_Cz - w tym przypadku firmware jest nieistotny. XLive_Cz jest też dostępny w podobnej formie na inne playery, mamy też rodzimy agregator PLIMS...

mixx

New member
Xtreamer Prodigy 4K przypomina trochę sporo tańszego ( ostatnio było promo za 99USD na geek ... ) Zidoo X9. W Zidoo wolniejszy LAN, za to szybsze wi-fi . Menu b.podobne, również nagrywanie sygnału z HDMI. Podobnie Xtreamer robił wcześniej we współpracy z Minixem, kasując sporo drożej.

Przy okazji , nie polecam zakupów ze strony producenta, ostatnio czekałem prawie 3 tygodnie na wysyłkę z magazynu ( + standardowo kilka tygodni oczekiwania na pocztę) , bez słowa przeprosin. Około 10 ponaglających maili, wpisy na ten temat na forum zostały skasowane już po kilku minutach , moje konto zbanowane. To standard dla tej firmy, poczytajcie na wiki ...

Do góry